בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הטיפ היומי: המבוא השלם לפרטיות בפייסבוק

גם אחרי שערוריות פרטיות לאינספור הממשק של הגדרות הפרטיות ברשת החברתית לא ממש מסבר פנים למשתמש הממוצע. כך תיקחו פיקוד על הפרטיות ברשת. חלק 1

תגובות

אם פייסבוק הייתה מדינה, היא הייתה המדינה השלישית בגודלה על פני כדור הארץ. כשכל כך הרבה אנשים משתמשים בשירות כמו פייסבוק זה מושך תשומת לב רבה, ולא פחות - את תשומת ליבם של פושעי המרחב הקיברנטי. אבל הסיכויים שבעל פרופיל הפייסבוק הממוצע למד והבין את כל אופציות האבטחה והפרטיות שפייסבוק מציעה הוא נמוך, שלא נאמר אפסי.

פרטיות - לא מילה גסה

לאחר שהתחברתם לחשבון הפייסבוק שלכם מצאו את Account בפינה הימנית העליונה של המסך. לחיצה על Account תפתח כמה אפשרויות והרביעית ביניהן היא Privacy Settings - הגדרות פרטיות. תחת הגדרות הפרטיות נמצאות כל האופציות לשיפור האבטחה והפרטיות של פרופיל הפייסבוק שלכם.

בהגדרות הפרטיות יש מספר אפשרויות מוכנות מראש הניתנות לבחירה מצד שמאל. אלה הן האופציות השכיחות ביותר בפייסבוק (למעט Recommended):

1. כולם (Everyone)

2. חברים של חברים (Friends of Friends)

3. חברים בלבד (Friends Only)

4. מומלץ (Recommended)

5. מותאם אישית (Custom)

בעמוד זה, לחיצה על כל אחת מהאופציות תגדיר את ההגדרות הפרטיות בצורה שונה בהתאם לפרמטרים הניתנים מצד ימין. לדוגמא, אם תלחצו על Everyone תוכלו לראות שכל הנקודות בצד ימין עוברות אל מתחת לעמודה של Everyone. אך ניתן גם להגדיר לכל אחד מהפרמטרים הגדרת פרטיות שונה באמצעות ההגדרות המותאמות אישית (Custom). לשם כך לחצו על הלינק "Customize Settings" (מוקף באדם בתמונה למעלה) כדי לערוך את הגדרות הפרטיות.

תודה ששיתפת

הפרמטר הראשון תחת "Customize Settings" נקרא "Things I Share" ותחתיו נמצאים כל הפרטים האישיים שלכם בתור משתמשי פייסבוק והאפשרות לערוך את הגדרת הפרטיות עבור כל אחת מהאופציות. כמו שראינו קודם לכן, גם כאן יש את האופציות הרגילות של "כולם", "חברים של חברים", "חברים בלבד" ו"מותאם אישית".

תחת "Things I Share" שימו לב במיוחד לאופציה הראשונה שנקראת "Posts by me" מכיוון שפייסבוק תתייחס להגדרה של המשתמש באופציה הזו כברירת המחדל להגדרות הפרטיות שלו כל פעם שהוא יפרסם משהו על ה wall שלו או יעדכן סטטוס או תמונה.

מי לא הסתכל בפרופיל שלי?

כאמור, תחת "Things I Share" נמצאים הפרמטרים של פרופיל הפייסבוק שלכם הכוללים כל דבר שאתם מעלים לפייסבוק וביניהם חברי משפחה, תחומי עניין יום הולדת וכו'. ניתן להגדיר הגדרת הפרטיות שונה לכל אחד מפרמטרים אלה וניתן גם לבצע התאמה אישית של אותם פרמטרים. לדוגמא, אתם רוצים שרק אנשים ספציפיים יוכלו לראות אם אתם נמצאים במערכת יחסים או משנים את הסטטוס שלכם במערכת היחסים או לחילופין אתם רוצים שאדם ספציפי לא יוכל לראות אם שיניתם את הסטטוס של מערכת היחסים שלכם. ניתן להגדיר זאת בקלות כך: מול Relationship בחרו ב Customize:

ייפתח לכם החלון הבא:

בחלק העליון של החלון מופיע "make this visible to" ומתחתיו שורה שבה ניתן לבחור בין האופציות. לחיצה על "Specific People" תפתח לכם שורה נוספת שבה תוכלו לרשום אילו מהחברים שלכם יכולים לראות את הסטטוס. אם אתם רוצים שאדם ספציפי לא יוכל לראות את המידע אתם ניגשים לחלק התחתון יותר של החלון שאומר "Hide this from" ושם אתם יכולים לרשום את שם האדם שאתם לא מעוניינים שיראה את הסטטוס.

בחלק הבא נלמד מה אפשר לעשות עם תכנים שאתם מופיעים בהם אבל שהועלו על ידי אחרים

פול לאודנסקי הוא ראש המרכז לניתוח תוכנות מזיקות בחברת ESET



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו