פייסבוק מציגה: המקל והגזר של התיוג

הרשת החברתית חשפה שינויים רבים להגדרות הפרטיות, בהם שליטה טובה יותר בתיוג שלכם בתמונות, מצד שני, כעת כל אחד יוכל לתייג אתכם

עודד ירון
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עודד ירון

פייסבוק חשפה אתמול שורה של עדכונים להגדרות הפרטיות באתר, שנועדו לשפר את השליטה של משתמשים באופן בו הם נחשפים באתר. השינויים יתחילו להיות זמינים בימים הקרובים.

בפוסט בבלוג של פייסבוק כתב כריס קוקס, סגן נשיא לתחום המוצר בחברה "אמרתם לנו ש'מי יכול לראות את זה?' יכול להיות יותר ברור לכל אורך פייסבוק, אז עשינו כמה שינויים כדי להפוך את זה יותר נהיר ופשוט".

"השינוי המרכזי הוא העברת רוב השליטה מדף ההגדרות היישר לצד הפוסטים, תמונות ותגיות המושפעות", כתב. "בנוסף יש כמה עדכונים נוספים שיקלו עליכם להבין מי יכול לראות את הדברים שלכם, או של חברים שלכם בכל הקשר".

כעת ההגדרות של שיתוף פוסט יופיעו לצד כל סטטוס או תמונה שאתם מעלים לפייסבוק, כך שניתן לשנות את ההגדרות לכל פוסט שאתם מעלים. כעת ניתן לבחור בין ציבורי, חברים והתאמה אישית (Custom). בנוסף, ניתן יהיה לבחור לשתף עם קבוצות בהן אתם חברים - בדומה לשיטה שהנהיגה גוגל, ברשת החברתית שלה - גוגל פלוס.

די לתיוג

עד עתה משתמשים יכלו לתייג את חבריהם בתמונות בלי רשותם, גם אם היה מדובר בתמונות שעשויות להיות מאוד מביכות בעבורם. אחד השינויים המשמעותיים ביותר נועד לטפל בבעיה הזו, מעתה משתמשים יוכלו לבחור לאשר מראש את התיוג שחברים, או כל מי שיכול היה לראות את התמונות, הוסיפו בתמונות.

אם תבחרו לא לאשר את התיוג, פייסבוק תציג לכם את האפשרות להסיר את התגית שיצר החבר - בפרופיל שלכם, לבקש ממנו להסיר את התמונה כליל, או לחסום אותו.

כל התגיות שלכם, שאנשים זרים הוסיפו יופיעו ברשימה של פוסטים שמחכים לאישורכם.

בנוסף, פייסבוק מבטיחה שניתן יהיה לשלוט במי יוכל לראות את התגיות בדף הפרופיל שלכם. האפשרויות יכללו את ההגדרה החדשה: ציבורי, שהוגדרה בעבר "כולם", חברים מפייסבוק או התאמה אישית.

תיוגים זרים

מצד שני, כעת כל אחד יוכל לתייג כל אחד אחר שמופיע איתו בתמונות, גם אם הוא לא חבר שלו בפייסבוק. אותו תיוג לא יופיע בפרופיל של המשתמש, אם הוא לא אישר זאת. מצד שני, לא צויין בפוסט אם חברים משותפים שלך ושל אותו אדם שתייג אותך, יכולים לצפות בתיוג - זה עלול להוביל לכך שתמונות מביכות שלכם ייחשפו ממילא. בדף המורחב בנושא השיתוף, צויין כי "הפוסט עשוי לעלות לפרופיל של אותו אתם ולהופיע בניוזפיד של חבריו".

אותו דבר תקף גם לתיוג דפים. אם בעבר, לא ניתן היה לתייג דפים, להם לא עשית לייק, קודם לכן, כעת אפשר לעשות זאת.

פייסבוק מציגה: העצמי במראה

פייסבוק הוסיפה אפשרות לצפות בפרופיל שלנו כפי שאחרים רואים אותו. לדברי קוקס, זה נועד להבהיר יותר בקלות עם מי אתם משתפים את הסטטוסים שלכם, ואיך זה נראה מהצד השני.

האפשרות היתה קיימת גם בעבר, אבל היא היתה קבורה בעומק ההגדרות.

להוסיף מקום, מכל מקום

בנוסף פייסבוק ציינה כי הוסיפה אפשרות לתייג מקומות גם מהמחשב, כך שהתיוג של מקומות, לא ייועד בלעדית למשתמשי סמארטפונים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ