האיחוד האירופי שוקל להטיל מס על הצגת קטעי חדשות בגוגל וביאהו
הרעיון שזכה לכינוי "מס גוגל" יחייב שירותים מקוונים לשלם על הצגת כתבות באתריהם. ההחלטה ספגה ביקורת גם מחברות האינטרנט וגם ממוציאות לאור שחוששות מפגיעה בגישה אליהן ברשת
האיחוד האירופי החל לבחון אם שירותים כמו גוגל חדשות ויאהו חדשות צריכים לשלם עבור הצגת קטעים קצרים מכתבות באתרי החדשות שלהם, צעד שמכניס את האיחוד לתוך הסכסוך המר בין חברות אינטרנט לבין המו"לים.
אתמול (רביעי) מסרה הנציבות האירופית כי היא תשקול אם ישנו צורך לפעול נגד גופים המפיצים חדשות, "כולל התערבות בהגדרות הזכויות". הרעיון שזכה לכינוי "מס גוגל", יחייב שירותים מקוונים לשלם על הצגת קטעי חדשות. ספרד כבר חוקקה חוק דומה שמחייב את גוגל לשלם על פרסום מחדש של כותרות או קטעי כתבות. בעקבות החוק, החברה החליטה להפסיק את שירות Google News במדינה.
- גוגל רומזת: להסרת תוצאות החיפוש אין קשר לאיש העסקים הישראלי שהיה מרגל רוסי
- לראשונה זה שנתיים: יאהו עקפה את גוגל בתעבורת הרשת
- "חוק הגוגל" יפגע בדמוקרטיה
המורכבות של הצעד הודגמה גם בגרמניה, שבה המוציאה לאור המובילה אקסל שפרינגר, רצתה למנוע מגוגל את האפשרות להציג קטעים שהיא פרסמה, אבל נאלצה לוותר על כך, מפני שהתעבורה לאתריה צנחה.
לדברי הנציבות, היא לא מתכננת להטיל מס על קישורים (היפר לינקים המובילים לכתבות), אבל היא בוחנת את המצב בספרד כדי לראות אם החוק מצליח להביא לתוצאות הצפויות.
ההחלטה ספגה ביקורת גם משירותים מקוונים וגם מחברות הוצאה לאור שונות. איגוד תעשיית המחשוב והתקשורת שבו חברות בין היתר גוגל, יאהו ומיקרוסופט, מסר בתגובה כי הרעיון "לא מבוסס, שנוי במחלוקת ופוגע בכל השחקנים". גם קבוצה של 12 מוציאות לאור והאיגוד שהם חברות בו ביקשו בשבוע שעבר מהנציבות האירופית לא להשית מס גוגל "מפני שהוא יקשה על גילוי התוכן שלהם ברשת".