"כמו תרנגולת בתנור": ג'ון אוליבר מספק הצצה למחיר ההצלחה של אמזון

בזמן שהחנויות המקוונות ממשיכות להתחזק ולגדול, בתוכנית של ג'ון אוליבר החליטו להציג את הצדדים הפחות מחמיאים של התעשייה - כאלה שגובים מחיר כבד להחריד מהעובדים

קפטן אינטרנט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מחסני אמזון בארה"ב
פס ייצור מפעל אמזוןצילום: Julio Cortez/אי־פי

אין ספק שהחנויות המקוונות עשו את החיים של כולנו להרבה יותר נוחים, בטח אם המחשבה מעוררת האימה של בילוי בסופרמרקט/מרכז קניות מעלה בנו חלחלה. הרי למה לנו להסתובב בחום של 30 מעלות פלוס עם שקיות כבדות, כשבלחיצת כפתור אנחנו יכולים להזמין ככל העולה על רוחנו, מבלי לעזוב את המזגן?

אבל בסופו של יום, מישהו צריך לבצע את העבודה הקשה, וגם אם אנחנו מתקשים להודות בזה, ג'ון אוליבר לא ייתן לנו לשכוח את העובדות הלא נעימות. הפרק השבועי של תכניתו של אוליבר, "Last Week Tonight", עסק באותם מחסנים של רשתות הקמעונאות המקוונות, בהן ענקית המסחר אמזון.

קרדיט: LastWeekTonight

בעשרים הדקות של המונולוג השבועי שלו, חושף אוליבר את הצדדים האכזריים שבתעשיית הענק: מחום קשה שנובע ממחסור במיזוג במחסנים, דרך דרישות פיזיות שוחקות שמובילות לנזקים גם אצל הצעירים והבריאים שבעובדים, ועד עובדים שסובלים מיחס תובעני של המעסיקים. אז נכון, כנראה שאמזון וחברותיה לא יפשטו את הרגל בעקבות הכתבה, אך עדיין מדובר בצד שחשוב להכיר בזמן שאנחנו מבצעים עוד רכישה מהנוחות של הספה בסלון.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ