הצנזורה הסינית מגיעה לאפליקציות הצ'ט
כדי לשמור על "חופש ביטוי אמיתי" נדרשים משתמשי אפליקציות מסרים למסור שמות אמיתיים, לשמור על כללי המוסר ולהימנע מהפצת חדשות ללא רשיון
סין הטילה מגבלות נוקשות חדשות על שירותי מסרים מיידיים כמו WeChat, ובכך הרחיבה את הצנזורה החמורה שלה, שכבר מוטלת על שירותי מיקרובלוגים ואתרים נוספים. הממשל הסיני קורא לכך דווקא "חופש ביטוי אמיתי".
הדרישות החדשות שפורסמו בסוכנות הידיעות הרשמית שינחואה כוללות רישום שמות אמיתיים, והסכם של המשתמשים לעמוד בשבעה כללים חדשים, ובהם שמירה על השיטה הסוציאליסטית, על כללי המוסר החברתי ועל אמינות המידע. הם גם אוסרים על חשבונות פומביים להפיץ חדשות אם אין להם רשיון לכך. ספקי שירות נדרשים לחסום עדכונים של חשבונות ש"מפרים את הסכם המשתמש" ואף לסגור אותם, ולדווח על חשבונות שעוברים על ההוראות לשלטונות.
"כמה אנשים פוגעים בזכויות של אנשים אחרים ובאינטרסים של הביטחון הציבורי בשם חופש הביטוי", אמר שו פנג, האחראי על תחום המובייל באגף האחראי על האינטרנט בממשל הסיני. "הפיקוח יקדם את איכות שירותי המסרים המיידיים כדי להבטיח את נוחות השימוש של האזרחים בשירותים אלה. זהו חופש ביטוי אמיתי".
שירות WeChat, שנקרא WeiXin בסין, מאפשר למשתמשים לשלוח הודעות וידיאו, אודיו ותמונות, בנוסף לצ'ט בטקסט. הוא מתקרב ל-400 מיליון משתמשים ברחבי העולם. לשירות יש יותר מ-4 מיליון חשבונות ציבוריים, שמשמשים, בדומה לחשבונות פייסבוק, כדי לחלוק מידע ודיווחים חדשותיים.
אפליקציות מסרים בינלאומיות סבלו מהפרעות בסין בחודש האחרון. השלטונות בדרום קוריאה מסרו כי סין אמרה להם ששורה של שירותים ובהם KakaoTalk, Line, DiDi ו-Talkbox נחסמו כחלק מהמאמצים להילחם בטרור, כך דווח ברויטרס ביום חמישי.
החסימות האחרונות מצטרפות לחסימה קיימת של שירותים בינלאומיים כולל פייסבוק, טוויטר ויוטיוב. אינסטגרם הפסיקה להיות זמינה להורדה בחנויות אפליקציות במדינה בחודש האחרון.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
מתחת לאף של פינושה, השגריר הישראלי הציל מאות צ'יליאנים ממוות

אנחנו נתקלים במילה הזאת כל הזמן, מעטים יודעים מה מקורה

למעט מאוד ערבים ביפו יש תואר אקדמי. המכשולים מתחילים כבר בגן
