רוסיה: האקרים גנבו 31 מיליון דולר מהבנק המרכזי
הבנק המרכזי של רוסיה מסר כי התוקפים השתמשו בפרטי חשבונות מזוייפים בניסיון לגנוב חמישה מיליארד רובל
האקרים גנבו יותר מ-2 מיליארד רובל (31 מיליון דולר) מחשבונות של בנקים רוסיים בבנק המרכזי של רוסיה, כך הודיע הבנק ביום שישי.
ארטיום סיצ'יוב מהבנק המרכזי סיפר כי התוקפים הצליחו לפרוץ לחשבונות על ידי שימוש בפרטי חשבונות מזוייפים. לדבריו, הם ניסו לגנוב חמישה מיליארד רובל. הבנק לא מסר פרטים רבים נוספים על האירוע.
במקביל דיווחה רוסיה ביום שישי כי היא חשפה מזימה של סוכנויות ריגול זרות לזרוע מהומה במערכת הבנקים שלה, באמצעות גלי תקיפות סייבר ודיווחים שקריים על פשיטות רגל של בנקים ברשתות חברתיות.
גופי רגולציה שונים מסביב לעולם קראו לאחרונה לבנקים לשפר את האבטחה בעקבות שורה של פריצות למחשבי בנקים מסביב לעולם.
חששות סביב מתקפות על בנקים עלו מאז פברואר, כשהאקרים גנבו 81 מיליון דולר מחשבון של הבנק המרכזי של בנגלדש בבנק הפדרל ריזרב בניו יורק. סוכנויות אכיפת חוק מסביב לעולם מנסו להתחקות אחרי הפושעים ששלחו הוראות להעברת כספים ברשת SWIFT.
כתבות מומלצות

דיוקנאות אינטימיים מהמרכז והשוליים של תל אביב

למה מקדונלדס הורידה את הסלט?

"להכריח מישהי להשלים היריון ולראות את התינוק שלה מת - זו אכזריות"
הסרט על חייה של ג'ניפר לופז עושה תיקון לשנים של יחס מבטל כלפיה
