לאכול כמו רומאי: עכבר בדבש ופרג

הבלוג "תעביר את הגארום" משחזר מתכונים רומים עתיקים. אם אתם מתכוונים להכין בבית את הדולקיאריה, תאנים טבולות בדבש וממולאות בפלפל שחור וצנוברים - תשאירו את הכתבות שלכם בשדה התגובות

ג'וני זילבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ג'וני זילבר

גארום הוא רוטב תבלין המופק מקרבי דגים המותססים לאור השמש במשך חודשים. העם הרומי הגאה כבש את העולם המוכר כשמזון מתובל בגארום משמש לו כדלק. מי שחושב שזה נשמע מגעיל מוזמן להרהר במרכיביה של מנת שווארמה.

מי שלא חושב שזה נשמע מגעיל, ודווקא היה שמח לנסות לאכול כמו פטריק באימפריה הרומית, מוזמן לקפוץ ל"תעביר את הגארום", בלוג המוקדש לשחזור מאכלים שעלו על שולחנם של אישים כסנקה והורדוס. יש כאן מתכונים לעוף בסגנון נומידיה (בחומץ, דבש ותאנים); מקרל עם כמון, גינה ושמן; גרגירי חומוס בסגנון פרתי (עם גארום וסירופ ענבים); ולקינוח דולקיאריה, תאנים טבולות בדבש וממולאות בפלפל שחור וצנוברים (יש גם מתכון לעכברים בדבש ופרג, אבל כאן מחליפים את העכבר בעוף).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ