פאניקה ביפן: דג רעיל נמכר בטעות בסופרמרקט

דג הפוגו, המעדן המסוכן שרק מי שהוסמך במשך שנתיים יכול לנקות אותו, הגיע בטעות עם האיברים המסוכנים שלו למדפים. עכשיו השלטונות במרדף מול השעון כדי למנוע מהדג להיאכל ולהרוג

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דג פוגו
צילום: Chris 73

דג הפוגו הוא אחד מהמעדנים המפורסמים ביותר ביפן, אך יחד עם הטעם הנחשק מגיעה גם סכנה גדולה. חמישה דגי פוגו שלמים, יחד עם האיברים המסוכנים והרעילים שלהם, נמכרו בסופרמרקט בעיר במרכז יפן. אחרי שהצליחו לאתר שלושה דגים, השלטונות מנסים להשיג את שני הדגים הנוספים טרם יגיעו לצלחתם של אזרחים שעלולים למצוא את מותם עקב כך.

באיברים מסוימים (העור, הכבד והשחלות) של דג הפוגו קיים הרעל טטרודוטוקסין, שעלול להיות קטלני. בכל שנה מתים מספר יפניים כתוצאה מטיפול לא נכון בדג, למרות שהיחידים שמוסמכים לטפל בדג כזה הם טבחים מקצועיים שעברו הכשרה ארוכה במיוחד ומחזיקים ברישיון. לרוב הדג נצרך כסשימי, ושלטונות הבריאות במדינה מנסים להביא לצמצום הצריכה שלו בעקבות הסכנות הכרוכות בה. לצד מקרי מוות, ישנם מקרים רבים של פגיעה מוטורית כתוצאה מאכילה של איברים פנימיים של הפוגו.

רמקולים שהוצבו ברחובות מרכזיים סביב העיר גמאגורי קוראים לציבור לגלות ערנות, ולא לאכול מנת פוגו בימים הקרובים. תחקיר קצר של השלטונות העלה כי הדגים נמכרו בטעות, בעקבות בלבול בסופרמרקט בין דגים נקיים לכאלה שלא טופלו עדיין. לדג הפוגו קיימים כ-40 מינים, ולכל אחד מהם סכנות מיוחדות לו. מנת פוגו במסעדת יוקרה בטוקיו יכולה להגיע עד ל-200 דולר, מחיר סביר בהתחשב בעובדה שחיתוך לא נכון של הדג עלול להביא למותו של הסועד. 

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ