אז מה ההבדל בין האדום לסגול? הסוד של הסוכריות הצבעוניות נחשף

הרשת גילתה שהחטיף הפופולרי סקיטלס הוא למעשה תרגיל על המוח האנושי, שמזהה את צבעי המאכל כטעמים שונים למרות שהם באותו טעם. ומה בנוגע לסוכריות גומי? והשאלה המחרידה מכל: מה לגבי m&m's?

איתן לשם - צרובה
איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סקיטלס
צילום: צילום מסך מטוויטר

המוסכמה החברתית ברורה - חום מסמן שוקולד, ירוק הוא כנראה מנטה או משהו של זקנים, כתום זה כנראה תפוז, וצהוב, ובכן, עדיף שלא לאכול אותו. כעת מתברר שכל זה היה שקר. החשיפה סביב הסוד של סקיטלס, מותג החטיפים הצבעוניים הפופולרי, זעזע בשבוע האחרון גולשים רבים מרחבי העולם. האמת המתוקה-חמוצה היא שכל הסקיטלס -ללא קשר לצבע שלהם הם למעשה אותו סקיטל.

הסוכריות מיוצרות בדיוק באותה צורה, מאותו מתכון ומגיעים באותו טעם. אז למה מעריצים רבים מוכנים להישבע שטעמם שונה? כאן נכנס לפעולה המוח האנושי - האיבר המורכב הכי טיפש על פני כדור הארץ - שנופל במלכודת של הצבע והריח שנוספים לסוכריות הקטנות. הצבעים והריחות השונים גורמים למוח לחשוב שהוא טועם טעמים אחרים לחלוטין, למרות שאין שום הבדל ביניהם.

אך ההלם לא נעצר רק בגבולות שקית הסקיטלס, שכעת צריכה לחשוב מחדש על אסטרטגיית השקת הטעמים החדשים שלה, אלא מגיע למגוון ממתקים ושוקולדים צבעוניים שמבטיחים שלל טעמים ומקיימים אחד בלבד. גם ממתקי גומי (נחשים, דובונים ושלל חיות עשויות סוכר) הם למעשה ממתק אחד בטעם אחד, למרות הצבע השונה.

מומחים רבים נדרשו לסוגיה אחרי שהרשת געשה בעקבות הגילוי הכפול (הטעם הגנרי והמוח האנושי החלוש), וכולם הצביעו על כוחו של צבע המאכל כגורם המרכזי לבלבול. כולנו, כידוע, אוכלים קודם כל עם העיניים אבל כעת מתברר עד כמה זה נכון. צבע המאכל מכיל בתוכו גם את כל התפישות הקדמוניות והסטריאוטיפיות לגבי אוכל, והתפישה שלו על ידי קולטנים במוח גוברת על כל בלוטת טעם סוררת. 

מנעד תגובות הגולשים נע בין זעזוע עמוק ותחושת בגידה, ובין העמדת פנים של "הכל בסדר". לפחות עד שזה הגיע להעלאת שאלות לגבי השוני בטעם של סוכריות m&m's  הפופולריות. כאן התגובות הגיעו גם למחוזות הכעס והחרדה. בכל מקרה, גם אם מדובר במקרה של "הכל אותו טעם", עדיין לא מומלץ לגעת בסוכריות הצהובות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ