הארץ

"בירה אקסקלוסיבית, שטובה יותר מבחינת טעם וריח מכל הבירות הקיימות", זה מה שעתיד לחכות לתיירים האמיצים שיגיעו לצפון קוריאה מעתה. הרודונג סינמון, העיתון הממשלתי של צפון קוריאה, הודיע בחגיגיות כי מבשלת טידונגאנג - גם היא, כמובן, בבעלות ממשלתית - פיצחה את הנוסחה שתהפוך את חיי הצפון קוריאנים לטובים יותר. "הבירה כבר זכתה לחוות דעת טובה מאזרחים צפון קוריאנים מרוצים", נכתב בהודעה.

על הבירה הייחודית החלו לשקוד כבר ב-2015, ומאז עבדו "מסביב לשעון" לפי הודעת המשטר, כדי לספק אותה בהקדם לאזרחים. זאת אחרי שנטען כי המנהיג העליון של המדינה, קים ג'ונג און שידוע כחובב בירות מושבע, כינה את הבירות המיובאות מהשכנה מדרום כ"חסרות טעם" לפי דיווחים שונים. קים גם השתעשע, לפי אותו דיווח, ברעיון של הקמת ביר-גארדן גרמני מסורתי בפיונגיאנג, אך שינה את דעתו אחרי שלא נמצאה מבשלה גרמנית שתשתף פעולה עם הרעיון. 

הבירה החדשה היתה מיועדת להשקה כבר ביולי האחרון, עת פסטיבל הבירה המסורתי של צפון קוריאה היה אמור להתקיים, אך זה התבטל מסיבה לא ידועה (כנראה בגלל המתיחות עם ארה"ב שהובילה למיעוט תיירים משתתפים באירוע). כך בוצעה ההשקה השבוע, מספר ימים לפני ההשתתפות ההיסטורית של ספורטאים מצפון קוריאה באולימפיאדת החורף שתיערך בפיונגצ'אנג שבדרום קוריאה.

ומה כל כך מיוחד בבירה שעתידה "לשפר את חייהם של האזרחים" במדינה הקומוניסטית והמסוגרת? השימוש בחיטה ולא בשעורה, כפי שהיה נהוג שם עד עתה. האם למישהו יהיה אומץ לדווח למנהיג העליון כי את בירת החיטה הראשונה בישלו הפרעונים במצרים? מוטב שיעשה זאת אחרי כמה בירות "אקסקלוסיביות" תוצרת צפון קוריאה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ