מדענים יפניים פיתחו בננה (יקרה במיוחד) עם קליפה אכילה

בננת "מונגי", עם קליפה דקה שניתנת לעיכול, כל כך יקרה לייצור עד שרק 10 בננות מגיעות למדפים בכל יום. המייצרים מבטיחים גם ערכים תזונתיים וטעם טרופי ומתוק יותר

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בננת מונגי
צילום: D&T Farm

אחרי האבוקדו ללא הגלעין, הגיעה תורה של הבננה להתחדש. חקלאים יפניים הצליחו לגדל סוג מיוחד של בננות עם קליפות אכילות. המחיר קצת גבוה (כ-20 שקלים ליחידה) וניתן להשיגן רק ביפן בינתיים, אבל המחשבה על אכילת פצצת האנרגיה הצהובה מבלי להתעסק בקילופה כבר מעורר את העניין של כמה רשתות שיווק מזון אירופאיות.

בננת המונגי ("מדהימה" בתרגום חופשי מיפנית), היא אחת היחידות שמיוצרת ביפן,  שמייבאת 99% מהבננות שנאכלות בה. הטכניקה הייחודית כוללת הקפאת בננות בטמפרטורה של מינוס 60 מעלות, דבר שמאיץ את התפתחות הבננה ומייצר קליפה עדינה ודקה, שניתנת לעיכול ואפילו די טעימה לפי כתבים שניסו את הפלא.

על פי אתר החדשות SoraNews24, שכתביו התנסו באכילת הבננה, הקליפה מתוקה וטרופית, ומזכירה בטעמה אננס. לעומת בננה רגילה, המונגי מעט יותר מתוקה (24 גרם סוכר לעומת 18), וניתן לזהות אותה לפי הקליפה כמובן. היא מלאה בנקודות חומות, שבניגוד לבננות רגילות בה כתם חום מיד מקוטלג על ידי ההורים כ"דבש", מעידה על בשלות מושלמת של הפרי.

הבננה גודלה בהצלחה לראשונה בנובמבר 2017, ועל פי המלצת החברה המגדלת והממציאה, D&T Farm’s, הדרך הטובה ביותר לאכול אותה היא פשוט לחתוך אותה לתוך סלט פירות. עם הקליפה כמובן.החברה מבטיחה גם ערכים תזונתיים שהקליפה מביאה עימה, בדמות ויטמין בי 6, טריפטופן ומגנזיום. על פי קצב הייצור שלהם – רק 10 בננות יוצאות למכירה בכל יום – נראה שייקח עוד זמן מה עד שיהיה ניתן להשיגן בשווקים הישראליים, אבל הייצרנים מבטיחים להפוך לבינלאומיים בקרוב.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ