הארץ
טרטר אינטיאס המוגש עם ריבת יוזו ורוטב גזר חריף
טרטר אינטיאס המוגש עם ריבת יוזו ורוטב גזר חריף, ט"ו באב במסעדת פריים
הארץ

אומרים שהדרך הטובה ביותר להגיע ללבו של אדם, היא מהבטן. אז נכון, המשפט אולי מתייחס לבישול מכל הלב עבור החצי השני, אבל לא רק - חג האהבה העברי הוא הזדמנות נהדרת לקחת את האהוב/ה ולצאת לערב מפנק, אינטימי, טעים ומעורר חשקים. המסעדות לא נשארות אדישות ומציעות מגוון דילים שיעזרו לכם להרגיש מאוהבים (ואולי גם קצת שיכורים). אז לפני שתחליטו מה ללבוש ובמה להתבשם, הנה כמה מהמקומות שיבטיחו לכם אהבה על בטן מלאה.

האירועים יתקיימו בערב ט"ו באב, יום חמישי ה-15 באוגוסט 2019, ובחלק מהמקומות גם במהלך השבוע שלפניו ולאורך סוף השבוע, עד יום שבת ה-17 באוגוסט. יש לחזור ולהתעדכן, מסעדות נוספות ברחבי הארץ יתווספו בהמשך

» 15 מסעדות רומנטיות מומלצות ברחבי הארץ
» אהבה על הצלחת: מסעדות רומנטיות ברחבי הארץ
» שיכורים מאהבה: הברים הרומנטיים בתל אביב
» אהבה עברית: הופעות ט"ו באב 2019

תל אביב

דלאל

בין הסמטאות הציוריות של נווה צדק, יחגגו במסעדת דלאל את ט"ו באב בערב רומנטי,  כשבנוסף לתפריט הערב הקבוטע, יוצע תפריט של מנות מיוחדות, לצד שמפניות של מותג Moët & Chandon וקוקטיילים אקזוטיים. בין המנות המיוחדות למאורע: אויסטר ג'ילארדו עם טרטר זוקיני, טבסקו ושמן זית (32 שקלים); שקדי עגל צרובים על הגריל, קרם ארטישוק ירושלמי וקציפת פטריות פורצ'יני (72 שקלים);  פילה דג ים קציפת תירס לבן, שמן כוסברה ותרד טורקי (148 שקלים); צלעות טלה עם דלעת ערמונים צלויה בתנור על מלח גס וציר טלה (194 שקלים); ולקינוח, פנקוטה וניל, סירופ פטל ופירות יער טריים, שברי מרנג ו"לבבות" שטרויזל חמאה (54 שקלים); או עוגת גבינה, כף קרם פרש, מקרון ורוד ותותים (72 לקינוח לזוגי). בין הקוקטיילים: Japanesbling, מבוסס על סאקה הקצורו, טנקרי, אפרול ואשכולית (46 שקלים); Flowerpower ובו וודקה, פסיפלורה, לימון וסמבוק (46 שקלים) ועוד. 

איפה: דלאל - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, יום חמישי ה-15 באוגוסט, החל מהשעה 18:00
מחיר: משתנה לפי המנות והקוקטיילים

ט"ו באב בדלאל: שולחן מקושט עלי כותרת של שושנים ובקבוקי יין רוזה.
רומניטקה בנווה צדק, ט"ו באב ב"דלאל"צילום: מאיר כהן

קזינו סן רמו

בקזינו סן רמו במתחם נוגה יחגגו את יום האהבה במחווה לטבע, כשהשפית נועה לוי, תארח את יתיר שדה מ"שירת השדה" למה שהם מכנים "ערב של דברים טובים מקו החוף ודברים טובים מתוך הים" עם תפריט שכולו שיר הלל לעשבים מקומיים כמו קריטמון, סליקורניה, פטל קדוש ופרחי שומר שילוו את הדגה הטרייה ש"הים יביא באותו יום". בין המנות בתפריט ערב האהבה: קרפצ'יו דג ים עם פלפל חריף, פטל קדוש ומיץ ענבי בוסר (62 שקלים); קונפי דג ים על סקורדיליה שום ירוק מותסס ותפוח אדמה (68 שקלים); פיש אנד צי'פס מלוח מחוף הבונים (74 שקלים) ולקינוח, סמי פרדו פטל קדוש (44 שקלים). מהבר, יוגש קוקטייל ג'ין וטוניק עם פרחי קריטמון ובנוסף, על האווירה והפטיפונים תתקלט מיקה אבני.

איפה: קזינו סן רמו  - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, יום חמישי ה-15 באוגוסט, החל מהשעה 19:00
מחיר: משתנה לפי המנות והקוקטיילים

הירו

בבית הראמן והגסטרו בר היפני של השף ישראל אהרוני יחגגו את ערב ט"ו באב באווירה רומנטית-יפנית עם תפריט זוגי שנבנתה לכבוד הערב. בין המנות: מרק סובה קר עם טופו משי ופונזו הדרים; כיסוני גיוזה במילויים שונים כמו תרד ופטריות או בקר מפורק; באן לבחירה מהמגוון, למשל באן עם עוף, דלורית, בטן חזיר או אווז וכן צמד עיקריות לבחירה, ביניהן סלט הירו, מבוסס על חסה סלנובה, אנדיב, ירוקים חלוטים, פולי סויה, טופו או עוף צרוב מיסו, יוזו ומירין; ראמן עוף, בקר או טופו; אודון עוף או אנטריקוט ודלורית צלויה, ועוד. למנה אחרונה יוגש קינוח זוגי של גלידת מוצ'י יפנית. 

איפה: הירו - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב וט"ו באב, ימים חמישי ושישי ה-15 וה-16 באוגוסט
כמה: 120 לאדם

לחמניית באן מדוה במילוי דלורית בהירו
באן דלורית. הירוצילום: שי נייבורג

קאב קם 

בבר הקולינרי-בלייני מבית מסעדת בית תאלינדי יחגגו את יום האהבה העברי עם קוקטיילים, יין ומנות חלוקה לשניים שיתווספו לתפריט הקבוע של המקום. בתפריט תמצאו מנות כמו פלה יאנג באי טונג, פילה לברק מבושם בעלי כפיר ליים ולמון גראס, צלוי על הגריל בעלה בננה לצד סטיקי רייס (68 שקלים); פלה טוט סמון פאי, פילה לברק מטוגן ועטוף בסלט תבליני "סמון פאי" וקשיו לצד סטיקי רייס (68 שקלים); לאב אנד קייאו, שני כיסוני שרימפס פריכים ושני כדורי עוף חריפים בתיבול בנוח איסן לצד מטבלים שלנו (42 שקלים) טאלה דיפ, צלחת דגים נאים זוגית (64 שקלים) וכמובן, כוסיות יין וקוקטיילים, כמו "היביסקוס מיול", מבוסס וודקה מושרית בפרחי היביסקוס, מנוערת עם סירופ ג'ינג'ר ביתי, ליים וג'ינג'ר ביר (52 שקלים); "רד ג'סמין", ג'ין, קמפרי, אנטיקה פורמולה וסירופ פרחי יסמין ביתי על קרח עגול (54 שקלים); או לחלופין, רוזה מבעבע של ירדן (52 שקלים לכוס) או רוזה של יקב ברוייר הגרמני (52 שקלים לכוס). 

איפה: קאב קם - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, יום חמישי ה-15 באוגוסט
כמה: משתנה לפי מנות

דג בעלה בננה, סטיקי רייס ומטבלים בקאב קם
רומנטיקה תאלינדית, קאב קםצילום: יונתן בן חיים

דיינינגס

במסעדת דיינינגס היפנית במלון נורמן היוקרתי, יגישו בט"ו באב מיזוג בין מטבח יפני אותנטי למטבח מערבי מודרני, עם שלל מנות שיצר השף והבעלים היפני מאסקי סוגיסאקי שמגיע במיוחד ממסעדת האם שבלונדון. בנוסף, יקבל כל אורח כוס שמפניה על חשבון הבית לפתוח איתה את הערב. בין המנות המיוחדות לערב: צלופח נהרות וכבד אווז צרוב, עירית וסויה מתוקה (67 שקלים); אוסוזוקורי סשימי דג עונתי בחיתוך דק, פונזו, צנון מגורד, בצל ירוק ועלי שיסו (68 שקלים); סרטן רך שריון בטמפורה יוזו, לימון ושום (78 שקלים) ושרימפס חלוט בסגנון מסורתי (29 שקלים). 

איפה: דיינינגס - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, יום חמישי ה-15 באוגוסט
כמה: משתנה לפי מנות

כוסות שמפניה, בקבוק סאקה וסושי במסעדת "דיינינגס"
דיינינגסצילום: אנטולי מיכאלו

TYO

במסעדה היפנית של המאסטר סושי יאמה סאן, יחגגו בערב אהבה שמוקדש לאהבות חדשות ואהבות ישנות, במהלך "סוף שבוע של אהבה" שיימתח על פני שלושה ימים. בין המנות שבתפריט: טונה פואגרה, נתחי כבד אווז צלויים על ניגירי של טונה וטוביקו שחור (68 שקלים); סביצה המאצי׳, קוויאר בלוגה, שמן טרפל, סויה ויניגרט, כוסברה, צ’ילי ויוזו (84 שקלים); טרטר טונה סלמון, גבינת שמנת, ממרח אצות ים, אבוקדו, טקוואן, איקורה, טוביקו, סויה, וואסבי וצ'ילי (65 שקלים); גונקאן ספיישל, ספייסי טונה שעוטפת אורז וכבד אווז; סלמון עוטף אורז עם סלמון קוויאר ואונאגי (צלופח) שעוטף אורז עם כבד אווז (89 שקלים). במנות הסושי: ספיידר TYO, סרטן בטמפורה עם בצל ירוק, אספרגוס, מלפפון ,אבוקדו, טוביקו וספייסי מיונז (72 שקלים); או פוטומקי טונה, עם צנון, אבוקדו, טמאגו, בטטה ודלעת (75 שקלים). בקוקטיילים: קוסמופוליטן, מבוסס וודקה סיטרון, מיץ לימון וחמוציות (44 שקלים); או קוקטייל אחר בשם "אומאמי", מבוסס ויסקי בלאק לייבל, סירופ ג׳ינגר ותה ארל גריי מצומצם (57 שקלים). 

איפה: TYO - לכל הפרטים
מתי: סוף השבוע של ט"ו באב, ימים חמישי עד שבת, 15-17 באוגוסט. 
מחיר: משתנה לפי מנות

טייגר לילי

במסעדות טייגר לילי, בשרונה מרקט וברמת החייל, יציעו לכבוד ט"ו באב קוקטייל אהבה בשם Red Passion שבבסיסו טקילה, גרנדין, טריפל סק (ליקר בטעם תפוז), ליים, ליצ'י ופירות יער (48 שקלים). בנוסף, יוכלו הסועדים ליהנות מיינות איטלקיים, שיימזגו לכוסות, במחיר מיוחד בערב זה (32 שקלים), כשהיין הלבן יהיה מולר תורגאו אלטו אדיג'ה והאדום, קברנה פרנק לה טונלה.

איפה: טייגר לילי - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, יום חמישי ה-15 באוגוסט
מחיר: 32 שקלים לכוס יין; 48 שקלים לקוקטייל Red Passion

קוקטייל ט"ו באב בטייגר לילי, מבוסס על טקילה, גרנדין, טריפל סק (ליקר בטעם תפוז), ליים, ליצ'י ופירות יער
תשוקה אדומה, קוקטייל ט"ו באב בטייגר ליליצילום: אבי אטיאס

הוטל דה ויל

בגסטרו-בר "הוטל דה ויל" יחגגו את ט"ו באב בגוון פריזאי, עם קוקטיילים מיוחדים ויינות שיימכרו בכוסות ובקבוקים. בנוסף, רקחו במקום קוקטייל חדש בשם המזמין "אננס מאוהב") שיוגש לכבוד הערב ומבוסס רום מתובל בקוקוס, מיץ אננס, קרם של קוקוס ועוגיות, סוכר דקלים וליים (48 שקלים). לצד המשקאות, יוגש תפריט בהשראת עיר האורות הצרפתית: אויסטר ג'ילארדו (32 שקלים); פנקייקס תפוחי אדמה עם ביצי סלמון אטלנטי וקרם פרש (42 שקלים); שרימפס טמפורה, ציפס ואיולי לימון כבוש (48 שקלים); כיסונים מדפי קולרבי וסלק כבושים עם קרם רוקפור ואגוזי לוז (38 שקלים); קרואסון שקדי עגל איולי לימון כבוש (68 שקלים) ועוד.

איפה: הוטל דה ויל - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, יום חמישי ה-15 באוגוסט
מחיר: משתנה לפי מנות

צמד סויאסטרים ב"הוטל דה ויל"
חג אהבה עברי בגוון פריזאי, אויסטרים ב"הוטל דה ויל"צילום: בן יוסטר

פומו

במסעדת "פומו" האיטלקית של השף שחר ברנע ברמת החייל, בנו לכבוד הט"ו תפריט ספיישלים שיוגש במהלך מה שמכנים במקום "שבוע האהבה", שיחל ביום רביעי ה-14 באוגוסט. לצד תפריט הערב הקבוע, יוגשו המנות המיוחדות לשבוע זה, ביניהן, במנות הראשונות: סלט פרוסקו, מבוסס חסה סלנובה, אנדיב, מלון, אגוזי לוז מקורמלים וברוסקטת גבינת בושה (62 שקלים); סשימי דג ים על פרוסות תאנים ומסקרפונה, עם שמן זית ובלסמי לבן (68 שקלים); ובמנות העיקריות: סטרצ'י, קרעי פסטה עם לובסטר, עגבניות שרופות, יין לבן, זעפרן, חמאה ובשר סרטנים (128 שקלים); צלעות טלה עם ריזוטו לימון וארטישוק, יין לבן, חמאה, סלסת קלמטה ופרמזן (198 שקלים). למנה אחרונה, יצרה השף-קונדיטורית נעמה שטייר קינוח בשם cuore rosso ("לב אדום") שבבסיסו מוס שוקולד עם וניל ומסקרפונה, ליבת קולי תות ועוגיית וניל שקדים (54 שקלים).

איפה: פומו - לכל הפרטים
מתי: שבוע האהבה יחל ביום רביעי ה-14 באוגוסט ויימשך שבוע, עד יום שלישי ה-20 באוגוסט. 
מחיר: משתנה לפי מנות

נומי

במסעדת "נומי" היוקרתית שבמלון דיויד אינטרקונטיננטל יצר השף יורם ניצן תפריט טעימות מיוחד לכבוד חגיגות ט"ו באב. בתפריט, שלוש מנות ראשונות לחלוקה: סביצ'ה דג ים עם ירוקים, שקדים לבנים ורוטב וינגרט חלפיניו; אספרגוס לבן עם כרובית צלויה וצנוברים בחומץ תפוחים; ורוסטביף סינטה, בצלי שאלוט כבושים, צנוניות מוחמצות עם באגט קטן ואיולי כמהין. בהמשך, שלוש עיקריות לחלוקה: נתח קצבים עשוי למחצה על הגריל עם באק צ'וי, ירקות צלויים וציר בלסמי; אנילוטי תירס עם אספרגוס, ירקות ירוקים ועגבניות; ופילה לברק עם שמן זית, עגבניות, בייבי תרד, דוקסל פטריות וארטישוק ירושלמי צלוי. למנה אחרונה, יוגש כקינוח זוגי, מוס טונקה עם ציפוי שוקולד לבן, סורבה קסיס, קרם פיסטוק ודובדבני אמרנה.

איפה: מסעדת נומי במלון דיויד אינטרקונטיננטל - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, יום חמישי ה-15 באוגוסט
מחיר: 600 שקלים לזוג, כולל כוס יין לאדם

פריים

במסעדת השף והסושי בר פריים ברמת החייל הולכים להתאים גם את התפאורה במקום לחגיגת חג האהבה העברי, כשהמסעדה תקושט במיוחד לכבוד הערב הרומנטי. מבחינת התפריט, יוצעו מספר מנות מיוחדות, ביניהן  אושיזקורי – פרוסות דקיקות של סשימי דג אמצ'י ברוטב פונזו (67 שקלים); טרטר אינטיאס – דג אינטיאס טרי קצוץ עם ריבת יוזו ורוטב גזר חריף (67 שקלים); צלעות טלה (במשקל 250 גרם) וירקות שורש (110 שקלים); ולמנה אחרונה, קינוח זוגי שמבוסס על מקרונים בצורת לב (62 שקלים). 

איפה: פריים - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, יום חמישי ה-15 באוגוסט
כמה: משתנה לפי מנות

אושיזקורי ברוטב פונזו, פרוסות דקיקות של סשימי דג אמצ'י ברוטב פונזו
אושיזקורי ברוטב פונזוצילום: טל פישר

ויסקי בר מוזיאון

בוויסקי בר מוזיאון בשרונה יחגגו את חג האוהבים העברי באווירה רומנטית, שכוללת קוקטיילים מיוחדים וקינוחי אוהבים עמוסי שוקולד שיצרה נועה עינת, השף-קונדיטורית של המקום  לכבוד המאורע חד השנתי (שימתח פה לשבוע). בין הקינוחים הרומנטיים: קינוח בשם Sweetheart שמבוסס על עוגת שוקולד נמסיס רכה, מוגשת עם רוטב טופי, גלידת אגוזי לוז, בננות מקורמלות וטוויל זהב (46 שקלים); Red fresh, קינוח שבבסיסו עוגת שוקולד נמסיס עם רוטב פירות אדומים, גלידת וניל, תותים וטוויל אדום (46 שקלים). 

איפה: ויסקי בר מוזיאון - לכל הפרטים
מתי: החל מערב ט"ו באב ובמשך שבוע, 15-22 באוגוסט, החל מ-17:00 בערב
כמה: משתנה לפי מנות

בית קנדינוף

"בית קנדינוף" הוא בניין עתיק במרכז יפו בו פועלים מתחם ליצירה, אמנות ותרבות וכן בר ומסעדה. במסגרת ט"ו באב, האחרונים יציעו מגוון מנות מיוחדות שמבוססות על המטבח היפואי והים תיכוני בכלל, ביניהן: קובנייה שייטל עם בורגול אדום, עשבים, בצל לבן, צנובר ,פלפל כבוש, קרם יוגורט מצומצם עם שום קונפי, בצלים מקורמלים ודואה (52 שקלים); ברוסקטה קלמרי מוחמץ עם פלפל שושקה כבוש, בצל מתוק, כוסברה וקרם פרש (42 שקלים); פסטה פיצ׳י עם קרם עגבניות מגי וסטייק לוקוס (98 שקלים)
דג שלם בתנור אבן, חמאת עגבניות, שום, תרד וחלה מתוקה (44 שקלים ל-100 גרם); פילה בקר עם מח עצם, רושטי ארטישוק ירושלמי וציר עגל מתוק (120 שקלים)
מנה צמחונית של אספרגוסים על הפלנצ'ה, חצילים שרופים ביוגורט, גבינת פקורינו, וחריף ביתי (48 שקלים) ולמנה אחרונה, קינוח של טרס לצ׳ה שוקולד (42 שקלים)

איפה: בית קנדינוף - לכל הפרטים
מתי: ערב רביעי ה-14 באוגוסט
כמה: משתנה לפי מנות 

סלטים, סביצ'ה וקוקטיילים ב"בית קנדינוף"
בית קנדינוףצילום: אנטולי מיכאלו

הקומה ה-11

במסעדת הקומה ה-11 הכשרה שממוקמת במלון קראון פלזה במגדל עזריאלי ומשקיפה אל נופה הנפתח של תל אביב, יציע השף קובי אביטן תפריט טעימות ט"ו באב זוגי שיכלול מנת פתיחה לכל סועד, ראשונה לבחירה, עיקרית לבחירה וקינוחים. בין המנות: סשימי דגים שיוגש על קרח גרוס וילווה במטבלים ועלים ארומטיים; דניס צרוב על קרם כרובית; רביולי ארטישוק לימוני ועוגיית סבלה "אהבה".

איפה: הקומה ה-11 - לכל הפרטים
מתי: ערב חמישי ה-15 באוגוסט
כמה: 480 שקלים לזוג

קפיטריה 

מסעדת קפיטריה והשף יונתן רושפלד ישיקו לכבוד ט"ו באב תפריט שכולל מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין במחיר מיוחד. בין המנות בתפריט: מנה ראשונה לבחירה, מתוך: קרפצ'ו דג ים; אספרגוס על הפלנצ'ה, גבינת פיקוריניו ועלים ירוקים; רוסטביף סינטה או טרטר אמריקן. מנה עיקרית בחירה: ניוקי עגבניות עם מוצרלה בופאלו ופרמזן רג'יאנו; טלייריני ארטישוק עם מרווה וגבינת פיקוריניו; קארי ביתי עם עוף, שרימפס או טופו וירקות, מוגש עם אורז; פילה סלמון עם פסטו אגוזי קשיו ועגבניות, מוגש עם אורז; או מוסר צלוי, ניוקי, זוקיני ופטריות שונות.

איפה: קפיטריה - לכל הפרטים
מתי: ערב חמישי ה-15 באוגוסט, החל מהשעה 18:00
כמה: 120 שקלים

התרנגול הכחול

במסעדת "התרנגול הכחול" של השף שאול בן אדרת מזמינים לחגוג אהבה, ולרגל ט"ו באב, מציעים מנות חגיגיות: ספייריבס טלה מעושן, חרדל דיז'ון, רוזמרין וירקות שורש צלויים (159 שקלים); כתף טלה זוגי או לשלישייה בתנור עם חרדל דיז'ון, דבש ותבלינים, תפוחי אדמה ובטטות צלויות (490 שקלים); פילה לברק קריספי זוגי עם סלט נבטים, כרוב וצ'ילי אסייתי (195 שקלים) וטי בון, סטייק של פילה וסינטה במשקל קילו (269 שקלים)

איפה: התרנגול הכחול - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, יום חמישי ה-15 באוגוסט
כמה: משתנה לפי מנות 

פילה לברק זוגי ב"תרנגול הכחול"
פילה לברק זוגי, התרנגול הכחולצילום: ירון ברנר

קוצ'ינה הס 4

במסעדה הרומנטית של השפית תמר כהן-צדק יציעו לכבוד ערב האהבה העברי תפריט טעימות זוגי ובו מנות שהפכו לסימן ההיכר של השפית, ביניהן הבודינו פרמזן שנעשה לראשונה במסעדת "וינס ותמר"; הסקלופיני עגל ביין לבן, לימון ומרווה שנהפכה למנת דגל ב"קוצ'ינה תמר" וריזוטו היער ובו שלושה סוגי פטריות שנולד ב"קוצ'ינה הס 4". בנוסף, יוגשו בתפריט הטעימות הזוגי אפריטיף, לחם וחמאה, שתייה קלה וקינוחים. מעבר למנות הדגל שצוינו, יוגשו בין המנות הראשונות גם טורטליני ריקוטה ותרד, ובין העיקריות: קורדוטיני אנשובי, מנה של פסטה דקה עם פלפלים, שמן זית ואנשובי; פיסטוק ארטישוק, פסטה ירוקה עם ארטישוק ופיסטוק; ורדה די מרה, פפרדלה ירוקים עם פירות ים; טליאטלה ראגו בבישול ארוך ובעשבי תיבול; ופילה דניס בעשבי תיבול 
בקינוחים: טארט תפוחים וטירמיסו. 

איפה: קוצ'ינה הס 4 - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, ה-15 באוגוסט
כמה: 295 שקלים לסועד

מרכז

טאיה

מסעדת טאיה האסיאתית שבקדימה חוגגת את חג האהבה העברי בשבוע אהבה מיוחד שייערך בין התאריכים 12-15 באוגוסט 2019. במהלך ימים אלו יוצעו ספיישלים אסיאתיים חגיגיים שיצר השף ירון שנבל, בדגש על מטבחים אסיאתים שונים, מהמטבח התאילנדי, דרך הוויטנאמי, והאינדונזי והיפני. בין המנות בספיישלים: סשימי טונה אדומה וסלמון ברוטב לימון, סויה ושמן שומשום, מלווה בסלט קולרבי ופאפיה וטוסטוני לחמניית באן מאודה (58 שקלים); מוסר ים בקארי אדום, חלב קוקוס ולמון גראס, לצד אורז לבן (96 שקלים); וטיפות שנחאי – רול סושי עם סלמון, טונה אדומה, אבוקדו, אספרגוס, מלפפון וספייסי מיונז (64 שקלים). לקינוח, יוגש "כדור בדולח" - קינוח זוגי שבבסיסו כדור שוקולד לבן ממולא בקרם פטיסייר ונוגט, על שברי קרמבל שוקולד מלוח  ומוס קוקוס על קרם אננס עם טוויל שקדים, קוקוס קלוי ורוטב תות שדה (38 שקלים לקינוחים). לתפריט האוכל יצטרפו גם קוקטיילים צבעוניים כמו קוקטייל בשם ג'ין גארדן – מג'ין, בירת ג'ינג'ר, אפרסק ונענע; או פינק פלויד – קוקטייל מבוסס אוזו, סירו אפרסק וקוקוס, מיץ חמוציות, לימונדה וג'ינג'ר אייל (38 שקלים לקוקטיילים). לכל זה ישדכו כאן גם תאורה רכה, קישוטים הולמים ומוזיקת רקע נעימה ותומכת רומנטיקה. 

איפה: טאיה - לכל הפרטים
מתי: מיום שני ועד חמישי (ערב ט"ו באב), 12-15 באוגוסט
כמה: משתנה לפי מנות

סשימי טונה אדומה וסלמון ברוטב לימון, סויה ושמן שומשום, מלווה בסלט קולרבי ופאפיה וטוסטוני לחמניית באן
סשימי טונה וסלמון וטוסטוני לחמניית באן מאודה, ט"ו באב אסיאתי בטאיהצילום: נור פילאקוב

סילו

מעבר לתפאורה שכוללת בלונים, ורדים וצלם מגנטים שיצלם את האורחים, יציעו במסעדת סילו מנעד מנות מיוחדות לכבוד ערב האהבה העברי. בין המנות הראשונות: פטריות פורטובלו ממולאות באגוזי לוז, גבינות, כמהין, בצל סגול, מוצרלה ופרמזן (62 שקלים); סלט ארטישוק א לה רומנה עם עגבניות שרי בצבעים, אורוגולה, בצל סגול, צנוניות, זיתי קלמטה, צ'ילי אדום וגבינת בוראטה עם זילוף בלסמי מצומצם ומקל פרמז'ן (67 שקלים); בעיקריות: פסטה קרבונרה עם קרם שמנת וציר בקר, רצועות פפרוני, חלמון חי, פטריות פורצ'יני ועשבי תבלין (89 שקלים); ופילה לוקוס על ירקות צלויים מהטאבון ברוטב חמאה, יין לבן ולימון (155 שקלים). כדי לשמח לבבות אוהבים, יוגש קוקטייל טארלי קפוא, מבוסס רום, אבטיח ותות שדה (32 שקלים) וכן קוקטיילים נוספים. 

איפה: סילו - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, חמישי ה-15 באוגוסט
כמה: משתנה לפי מנות

מיטאו

בקצבייה ובר המסעדה "מטיאו" (Meateo) יציעו תפריט מיוחד לט"ו באב, שמבוסס על אהבה לנתחי בשר, לזוגות הקרניבורים במיוחד. בתפריט, מנה ראשונה לבחירה מתוך: קרפצ'יו פילה עגל עם רוטב בלסמי, פיסטוק ומיקרו בזיל או נקניקיות מתובלות בתבלינים חמים; לעיקרית: סטייק וואגיו על העצם, במשקל 650 גרם ולצד ירקות מדורה ולצד הללו יוגשו שתי כוסות יין אדום מקומי.

איפה: מיטאו - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, חמישי ה-15 באוגוסט
כמה:  389 שקלים לזוג

סטייק וואגיו בקצבייה ומסעדת מטיאו
סטייק וואגיוצילום: אלי חזן

קופינאס

בביסטרו הים תיכוני "קופינאס" השוכן במבנה היסטורי בצור משה, מציינים את חג האהבה העברי עם ערב רומנטי ופסטורלי באווירת המושב. במהלך ערב הט"ו יוגשו ספיישלים יצירתיים ששבנה השף ירון שנבל והם כאלה שמים במוקד את המטבח האיטלקי ובדגש על חומרי גלם ממיטב התוצרת המקומית. בין הספיישלים: מרק גספצ'ו מרענן מעגבניות שרי אדומות וכתומות עם קוביות פטה בטמפורה, עלי זעתר טריים, טימין ושמן פסטו (44 שקלים); סשימי טונה וסלמון עם קרם אבוקדו, לימון, שמן זית וצ'ילי (72 שקלים); מוסר ים צרוב מוגש על ראגו עדשים, ירקות שורש וקולי פלפלים (116 שקלים); ולינגוויני עם שרימפס, קלמרי, עגבניות שרי, שום, בצל, יין לבן, אוזו, חמאה ופטרוזיליה (87 שקלים). לצד האוכל יוגשו גם קוקטיילים שנרקחו במיוחד לחג האהבה העברי וביניהם: Amareto Dream, קוקטייל מבוסס ליקר אמרטו, וודקה, סיידר תפוח, תמצית למון גראס, סאוור, קינמון ושבבי שקדים קלויים (43 שקלים); או קוקטייל Pink Malibu, מבוסס וודקה, רום מאליבו קוקוס, מחית פירות יער וסאוור (46 שקלים). לקינוח הארוחה הרומנטית, יוצעו קינוחים מוס שוקולד על פירורי עוגיות, קצפת ומרשמלו מדורה (42 שקלים) ועוגת סולת עם סירופ  קינמון, מוס לימון, מרנג ופצפוצי שוקולד (38 שקלים). לכל זה ישדכו מוסיקה, תפאורה, אווירה ותאורה (הרכה) שיהלמו את חג האהבה. 

איפה: קופינאס - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, יום חמישי ה-15 באוגוסט
כמה: משתנה לפי מנות

ינגוויני עם פירות ים במסעדת קופינאס
ט"ו באב באווירת הפסטורליה של צור משה, לינגוויני פירות ים במסעדת קופינאסצילום: בן יוסטר

אנגוס

בערב ט"ו באב, יפנקו ברשת מסעדות הבשר "אנגוס" את הלקוחות עם בקבוק יין במתנה, למזמינים מנה ראשונה ושני סטייקים מהתפריט. בין הנתחים המיוחדים והסטייקים, מקורם מעדרים מובחרים בהרי הגליל, תמצאו למשל סינטה או אנטריקוט (142 שקלים ל-300 גרם בשר אנגוס מיושן) ופילה, ניו יורק קאט, טומהוק, פורטר האוס ועוד (כ-37-42 שקלים ל-100 גרם). לצד הללו תמצאו גם מנות ראשונות כמו כנפיים (38 שקלים); צ'וריסו טלה (38 שקלים); סלט פנצנלה (36 שקלים); עראייס (34 שקלים); חציל קלוי (28 שקלים) ועוד. 

איפה: אנגוס - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, יום חמישי ה-15 באוגוסט
כמה: משתנה לפי מנות

ירושלים

מלון ממילא

מעבר לתפריט חדרים מיוחד או עבור הלנים במלון בחג האהבה או חבילות ספא שונות ומפנקות, גם המבקרים במקום מוזמנים לחגוג בו את הט"ו עם מסיבת אהבה שכוללת קוקטיילים ב"מירור בר", בר הקוקטיילים והסיגרים של המלון או לחלופין, לסעוד את נפשם בארוחת ערב במסעדת הדגים "הפי פיש" שצופה אל שדרות ממילא. בין המנות המיוחדות שבנה השף אושרי זעפרני לערב זה: סביצ'ה יווני, פלמידה לבנה עם מלפפון עגבנייה, בצל סגול וגבינת פטה עזים, גרעיני חמנייה וקרעי בייגלה ירושלמי (72 שקלים); סלט עלי חסה צעירים עם גבינת סנט מור, פקאן מסוכר, פסיפלורה ורוטב וינגרט מלון (58 שקלים); פילה מוסר ים עם קרם פטריות וערמונים (128 שקלים); וריזוטו עגבניות תמר עם שום קונפי, שמן ירוק, טוויל פרמזן וצנוברים (88 שקלים). 

איפה: ממילא - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, חמישי ה-15 באוגוסט
כמה: משתנה לפי מנות

כרמא

במסעדת כרמא שבירושלים, ממוקמת בפינה מרכזית בלב שכונת עין כרם הציורית ומשקיפה אל צמרות העצים והכיפות הזהובות של הכנסייה הרוסית, יחגגו את ט"ו באב באווירה חגיגית. המסעדה תקושט לכבוד המאורע וכן יוגשו מנות מיוחדות לצד תפריט המסעדה הקבוע. בין האחרונות: דואט פילה בקר וצלעות טלה עם שתי תוספות לבחירה (345 שקלים); פילה דניס צרוב על טורטליני גורגונזולה ברוטב שמנת ואספרגוס (108 שקלים); פיצת קרפציו, קרפצ׳יו פילה בקר על פיצה מרגריטה מהטאבון (88 שקלים) ; קרפצ׳יו סלק, עם גבינת המאירי, עלי רוקט, צנונית כבושה ואגוזי פקאן (48 שקלים); שיערות קדאיף עם כבד אווז ורוטב תאנים (72 שקלים) ועוד

איפה: כרמא - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, חמישי ה-15 באוגוסט
כמה: משתנה לפי מנות

מסעדת כרמא
מסעדת כרמאצילום: גיל אבירם

בראסרי עין כרם

במסעדת בראסרי עין כרם, טובלת אף היא בפסטורליה של שכונת עין כרם הציורית בירושלים, יחגגו את ערב ט"ו באב עם מגוון של שמפניות שיפתחו לכוסות ומנת ספיישל זוגית, בבסיסה נתח טי-בון עגל גדול לאכילה בצמד (315 שקלים). בין השמפניות והמבעבעים שייפתחו לכוסות בערב האהבה: שמפניה "Moët & Chandon", שמפניה "ללייה", קאווה "קמפו וייחו", "פרוסקו" ויין מבעבע בלאן דה נואר של יקב ירדן (28-52 שקלים לכוס). 

איפה: בראסרי עין כרם - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, חמישי ה-15 באוגוסט
כמה: משתנה לפי מנות

דרום

אברטו

במסעדת אברטו שבגדרה (הלא כל כך דרומית), יצר השף אסף שטרן מנעד מנות מיוחדות לכבוד ט"ו באב. בין האחרונות: סשימי ברמונדי עם דובדבנים, יוגורט מצומצם, אבקת פטל וסלקים צלויים (69 שקלים); טרטר בקר, עם איולי ליים, תאנים צלויות, קרם פירות יער ושקדים מולבנים (71 שקלים); אסאדו עגל לצד תפוחי אדמה קונפי בסלסה ורדה, אספרגוס ורוטב ברנדי ומשמש (149 שקלים); דג צלוי בסגנון קאריבי עם דובדבנים לצד ניוקי, אנדיב צלוי ורוטב רום ורוזמרין (133 שקלים); ומחבת פירות ים שכולל סרטנים, קלמארי , טורטליני שרימפס ברוטב בויאבז טינקרבל וחלה בגריל (147 שקלים). לקינוח, תוגש בערב האהבה גם מנת פבלובה מיוחדת עם קרם לימון, סורבה תפוחי עץ, תאנים טריות קולי מנגו ופירות יער טריים (43 שקלים). 

איפה: אברטו - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, חמישי ה-15 באוגוסט
כמה: משתנה לפי מנות 

מנת הפבלובה המיוחדת לט"ו באב במסעדת אברטו, עם קרם לימון, סורבה תפוחי עץ, תאנים טריות קולי מנגו ופירות יער טריים
תפריט מיוחד לט"ו באב שכולל פבלובה מיוחדת עם עם קרם לימון, סורבה תפוחי עץ, תאנים טריות, קולי מנגו ופירות יער טריים, מסעדת אברטוצילום: אפיק גבאי

נינה ביאנכה

במסעדת הביסטרו הים תיכוני מקרית עקרון יחגגו את ט"ו באב באווירה רומנטית שכוללת תפריט זוגי ומופע של ההרכב המוזיקלי Fawa. בין המנות הראשונות יוגשו למרכז שולחן, לצד לחם ומטבלים, בוריק דגים עם פלפל צ'ומה ועמבה, בורקס גבינות מלוחות ודבש, חציל, עלי גפן עם יוגורט וזרעי עגבניות, טונה אדומה, מרק מלפפון וערק, וברולה קרם תירס עם פטריות וקרם פרש. בין העיקריות: בר ים שחור עם רוטב יוגורט חם; קבב לוקוס על שיפוד עדשים, פלפלים וקרם קולרבי; רביולי במילוי מנגולד ופקורינו על קרם תרד וצ'יפס בזיליקום; קלצונה פטריות יער, גבינות צאן וחלמון נא; וכן יוגש קינוח זוגי שמתואר כ"הפתעה מתוקה". 

איפה: נינה ביאנכה -  לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, חמישי ה-15 באוגוסט
כמה: 450 שקלים לזוג

צפון

יקב תבור

ביקב תבור, שממוקם, כפי שמרמז שמו, למרגלות הר תבור, יימתח יום האהבה לסוף שבוע רומנטי, שיכלול סיור ביקב לצד טעימות יין, גבינות, לחמים טריים ופינות ישיבה להירגע בהן וללגום מן היין, כשכוס היין הראשונה היא על חשבון הבית, לכבוד המאורע. בנוסף, תוצע למבקרים באזור סלסלת פיקניק רומנטית לטיול בחיק הטבע, שכוללת: יין, כוסות יין ופותחן, גבינות, לחמים, שוקולדים וכן את מפת "שביל היין". זאת ועוד, צוות היקב ילווה את המבקרים וימליץ על מסלולי טבע אטרקטיביים, כרמים ומעיינות בהם אפשר יהיה ליהנות מחוויית בילוי ייחודית ורומנטית בשמורות הטבע הקרובות. 

איפה: יקב תבור - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב וט"ו באב, חמישי ושישי ה-15-16 באוגוסט
כמה: טעימות מגוונות ב-25 שקלים; 180 שקלים לסלסלת פיקניק (במקום 210 שקלים)

יקב לוטם

ביקב לוטם האורגני, ממוקם בקיבוץ בגליל התחתון שעל שמו קרוי (וממש ליד מחלבת "שירת רועים" בה מייצרים גבינות עזים נהדרות) יחגגו את חג האהבה העברי עם תפריט מיוחד שיירקח לכבוד המאורע ויכלול, כמובן, יין גם לרוב. בין מנות האוכל: קבב מוסר ים עם עשבי תיבול טריים וצזיקי (80 שקלים); וקבב בנוסח היקב – שלושה קבבים, מוגשים על פיתה בטאבון עם סלט ירוקים טריים וטחינה (65 שקלים). ערך מוסף שקשה להתעלם ממנו הוא הנוף המרהיב ממרפסת היקב המשקיפה אל כרמי הסביבה, ויחד עם מקבץ כוסות יין טוב הופכת ההנאה לרבה וצרופה. 

איפה: יקב לוטם - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב וט"ו באב, החל מהשעה 19:00
כמה: משתנה לפי יינות ומנות

מנואלה

במסעדת "מנואלה" בזכרון יעקב יציינו את יום האהבה העברי בערב רומנטי שכולו אהבה וקולינריה א לה צפון איטליה. הארוחה שתתקיים במתחם האירועים של המסעדה – "מנואלה בחצר", ותשלב בין יינות לאוכל מאזור הצפוני של ארץ המגף עם מנות שרקח השף נדב שרז, במיוחד לערב ולהן הותאמו שישה יינות, אף הם מצפון איטליה. בתפריט: נשנושי פתיחה ופרוסקו; באנטיפסטי – טרטר מילנזה, בשר בקר קצוץ, חלמון ביצה, צלפים, שאלוטס וחומץ; וורדורה טונטו, ירקות קלויים ברוטב טונה; תמנון ונציאני עם שעועית לבנה, עגבניות קונפי, סלרי ועשבי תיבול. בפרימי – טורטליני ברווז עם חמאה שרופה ומרווה פריכה;  ריזוטו עם יין אדום; אוסובוקו מפורק ומח עצם. בסקונדי –שייטל בקר בסוו-ויד, פולנטה רכה ויין אדום ודמי גלאס. לקינוח, יוגש סורבה וכן תוצע  צלחת פטיפורים בליווי שתייה חמה. בין היינות בערב זה: ביאנקוססטו (לה טונלה), ניצה באנזלה (פרונוטו), ברולו מונפאלטו (קורדרו די מונטזמולו) ויינות נוספים. בנוסף, ניתן יהיה לרכוש את היינות הביתה במחירים מיוחדים בסיום הארוחה.

איפה: מנואלה - לכל הפרטים
מתי: ערב ט"ו באב, חמישי ה-15 באוגוסט, החל מהשעה 19:30 
כמה: 280 שקלים 

פסטה שחורה ולבנה וכוס יין לבן ב"מונאלה"
רומנטיקה צפון איטלקית, ט"ו באב במסעדת "מנואלה"צילום: גיל אבירם
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ