אסיף טעים: איפה אוכלים בסוכות 2019?

מנות חגיגיות לכבוד סוכות, טעימות יין ביקבים, דילים משתלמים לכל המשפחה וארוחות ילדים - כל ההמלצות לבילוי טעים ונעים במגוון מסעדות ואירועים ברחבי הארץ

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סוכת טרסה במלון לאונרדו פלאזה בירושלים
סוכת טרסה במלון לאונרדו פלאזה בירושליםצילום: חן ברונר
הארץ

הכתבה מתעדכנת עם אירועי סוכות 2019 מדי יום, מומלץ להמשיך לעקוב

סוכות שוב כאן, ומלבד החופש הכל כך מתבקש מהעבודה, החג מביא איתו המון אפשרויות טעימות לימי חול המועד. השנה תוכלו ליהנות מבראנצ'ים וארוחות מוזלות במסעדות, לחגוג בפסטיבלים ולשתות כראוי. שיהיה בתיאבון.

» סוכות - לכל האירועים, הפסטיבלים וההמלצות לחג
» המדריך המלא לפסטיבלים בסוכות
» סוכות 2019: המדריך המלא לפסטיבלי המוזיקה בחג
» מצפון לדרום: איפה מטיילים בסוכות?

פריים

לרגל חגי תשרי יחגגו במסעדת פריים והסושי בר עם מבחר מנות דגים – חמות וקרות, נאות או צרובות – כמחווה לשנה החדשה וכאות וברכה לפריון וצמיחה. בין המנות בתפריט: פילה לברק צרוב, מוגש עם ירקות מוקפצים בטריאקי (110 שקלים); קרפצ'יו טונה אדומה ושומר  (68 שקלים); סלט שוק אוקינאווה עם טטאקי טונה אדומה (64 שקלים); ספייסי בס, רול סושי אינסייד אאוט ובו דג בס וצ'ילי חריף (52 שקלים); גיישה רול, סשימי סלמון, אבוקדו וגבינת שמנת (54 שקלים); ניגירי טונה וכבד אווז (49 שקלים); סשימי דניס (39 שקלים), פילה סלמון צרוב ואספרגוס עם פירה ברוטב הדרים ופולי סויה טריים (110 שקלים) ועוד.

פריים - לכל הפרטים

סשימי וגיוזה ב"פריים"
חגי תשרי בסימן דגים, פרייםצילום: אנטולי מיכאלו

סיטרה

עוד לרגל החג, במסעדת השף סיטרה יציעו תפריט מיוחד שבנה השף אורן מורד ושכולל מנות בסימן יינות רמת הגולן. בין המנות: סלמון כבוש בסלק ומרלו, קרם סלק צלוי, סלט תפוחים ואננס טרי (72 שקלים); אוסובוקו טלה, ירקות שורש, ציר טלה, קרם תפוחי אדמה (149 שקלים); טונה אדומה בקראסט פיסטוק, קרם ארטישוק ירושלמי, בורדולייז ואנדיב צלוי (149 שקלים); חזה אווז על קרם דלעת, אגסים צלויים, דלעת ערמונים וסירופ קברנה סוביניון (159 שקלים); ובריוש כבד אווז, תפוחים צלויים בדבש ענבים וקראמבל צ'ילי אדום (89 שקלים). בנוסף, ברוב שעות הפעילות בחול המועד המקום יעבוד במתכונת חג ותפריט הערב יוגש לאורך היום. 

סיטרה - לכל הפרטים

פקין

במסעדת פקין הוותיקה בפאתי צהלה יחגגו במהלך חג הסוכות ארבעים שנים להיווסדה. במסגרת החגיגות, יגיע במיוחד מסין השף מא ליאנג לשבוע בחול המועד, בו יתארח וייקח חלק בבניית תפריט ובו מנות סיניות אותנטיות בפרשנות מערבית. שף ליאנג, שעבד כשף במסעדות רבות בשנחאי, יגיע לביקור במסעדת פקין בעקבות הזמנה של בני קלטר, המסעדן ומנהל המסעדה ב-25 שנים השנה האחרונות. זאת ועוד, במסעדה תיערך ארוחה חגיגית בנוכחות השף בערב חג סוכות, ה-13 באוקטובר. בין המנות בתפריט המיוחד: סלט עוף ומלפפון ברוטב סויה, שום וכוסברה (37 שקלים);
מאפו דופו, מנה שבבסיסה טופו, פלפל סצ׳ואני, בצל ירוק, בצל לבן, ג׳ינג׳ר ואורז מאודה (69 שקלים); שרימפס ברוטב חריף עם אורז מאודה (88 שקלים); ועוד. 

פקין - לכל הפרטים

אטריות ביצים עם עוף ומלפפונים במסעדת "פקין"
חגיגה סינית אותנטית וגם קצת מערבית, פקיןצילום: אייל גרניט

דל בורגו

בבראסרי דל בורגו (Del Borgo) שנושק לחוף הים בהרצליה יחגגו את חול המועד סוכות עם הטבה, במסגרתה על כל עיקרית שתוזמן יקבלו הסועדים מנה ראשונה ללא עלות. בין המנות העיקריות בתפריט: פילה סלמון ופירה (91 שקלים); "דלבורגר", המבורגר במשקל 250 גרם, עשוי עם תערובת כבד אווז (85 שקלים); פיש אנד צ'יפס (72 שקלים); סטייק פרגית על הגריל ברוטב עגבניות, פטריות, שום וצ'ילי (72 שקלים) ועוד. בין המנות הראשונות שיכללו במחיר העיקריות: פטה כבד ברוטב פירות יער וקונפיטורה, מוגש עם ברוסקטות (54 שקלים); טרטר דג, מוגש עם ברוסקטות (56 שקלים); פרחי כרובית בתנור (39 שקלים) ועוד.

דל בורגו - רמת ים 60, הרצליה 

מנת פילה סלמון, פירה וירקות מול חוף הרצליה בבראסרי "דל בורגו"
פילה סלמון, פירה וירקות, דל בורגוצילום: אלונה בורמן

תל יצחק

במסעדת תל יצחק ייצור השף אייל גימשי, לצד תפריט המסעדה הקבוע, מגוון מנות מיוחדות לחג הסוכות וביניהן קרואסון "שחיתות", משוח חמאה ואריסה מתוקה, לימונים כבושים, ספייריבס טלה, איולי עמבה, גלייז ברביקיו, בצלי שאלוט וכוסברה; מנת חריימה פירות ים ובה מולים, קלמרי, ברוסקטה ורוטב חריימה. 

תל יצחק - לכל הפרטים

מסעדת תל יצחק מוארת בלילה
מסעדת תל יצחקצילום: בן יוסטר

מלון ממילא

במסעדות מלון ממילא בירושלים ("הפי פיש" ו"רופרטופ") יציעו תפריט ערב חג חגיגי בסוכות וכן מנות מיוחדות לאורך חול המועד. בנוסף, כמדי שנה בחג הסוכות, יוכלו אורחי המלון אבל גם מבקרים מחוץ, להתארח תחת שתי סוכות שייבנו במתחם המלון. כל סוכה תתמקם במסעדה במלון ותעוצב בקונספט שונה, שמתכתב עם המיסטיקה של העיר. בערב החג הראשון ובערב החג השני תוגשנה ארוחות חג בסוכת המסעדה. במסעדת הפי פיש, מעבר למזנון סלטים עם מנות ראשונות דוגמת גפילטע פיש, כבד קצוץ, סלט ירוק, סלט כתום עם דלעת, גזר דלורית ובטטה, סלט פאקוס עם פלפלים חריפים וכוסברה, סלט ביצים, סלט ארוגולה עם אגוזים או סלט בצלים שרופים עם סומק וצנוברים; יוצע גם מזנון לחמים עם מטבלים וחמוצים, מנות אישיות במזנון, כמו אקלר כבד אווז וריבת בצל; טונה אדומה צרובה או רוסטביף סינטה; עמדת מרקים ועיקריות כמו אנטרקוט צלוי; כתף טלה במעטפת תבלינים; סלמון במרינדת הדרים; דג בר בנוסח מרוקאי; ועופיונים צלויים בסומק ובצלים. לצד אלו, יוצעו גם מנות ילדים כמו שניצל ואורז לבן או שוקיים עוף ופסטה ברוטב עגבניות ובסוף הארוחה יוצע מזנון קינוחים (740 שקלים לסועד בארוחת ערב החג). לאורך חול המועד, מסעדת הפי פיש הכשרה למהדרין תציע תפריט ידידותי שמתאים גם לילדים, לצד התפריט הים תיכוני שבנה השף אושרי זעפרני וכולל מנות כמו סביצ'ה דג ים, בצל כבוש בסומק ומלפפונים (54 שקלים); פסטה סיציליאנית (58 שקלים); קוסקוס דגים (92 שקלים); וקשת רחבה של דגים שמוגשים עם מאזטים כמו מושט (84 שקלים), פורל (102 שקלים), לברק (106 שקלים) או לוקוס (132 שקלים).  

במסעדת רופטופ יוצעו, בין מנות ערב החג, עוף אורגני עם קרם דלועים, זוקיני צלוי, בצל ירוק שרוף, פקאן מסוכר, ואבקת אורז ארומטית (94 שקלים); צלעות טלה, קסולה דגנים, ארטישוק קונפי, צ'אטני משמשים, קרם ארוגולה וציר טלה (186 שקלים); טרטר בקר עם פטריות שימג'י מוחמצות, ביצת שליו ומח עצם צלוי (68 שקלים) ועוד מנות רבות שיצרה השפית סימון שפירו. לסיום הארוחה, יוצעו קינוחים חדשים כמו עוגת סולת ספוגה בסירופ וניל עם קציפת חלב קוקוס, קדאיף אפוי בשמן זית עם משמש מבושל בוואקום בדבש ומקלות וניל (45 שקלים) ועוד.

מלון ממילא - לכל הפרטים

הסוכה של מסעדת הפי פיש, מעוצבת בצבעי לבן וירוק
הסוכה של מסעדת "הפי פיש"צילום: אילן נחום

מלון פלאזה ירושלים

גם במסעדת מלון קראון פלאזה בירושלים יערכו בערב חג הסוכות, ה-13 באוקטובר, סעודה חגיגית שבנה השף שלום קדוש. בין המנות בסעודה המובנית: פילה מוסר ים וריזוטו פריקי ירוק ברוטב חמאת עגבניות או קרפצ'ו חצילים בגריל גחלים עם זרעי כוסברה, פיסטוק, טחינה, סילאן ורימונים; מרק עוף עם טורטליני ירקות או קרם זוקיני ירוק ותרד; צלעות טלה צלויות או עופיון במילוי בשר עגל, קינואה, ערמונים, תפוחי עץ ונענע. למנה אחרונה, יוגש מרקיז שוקולד ואננס מקורמל ברוטב משמש, נוגט ומרנג צבעוני או קומפוט פירות טריים נוסטלגי (870 שקלים לסועד בארוחת ערב החג). 

מלון פלאזה ירושלים - המלך ג'ורג' 47, ירושלים

סוכת טרסה במלון לאונרדו פלאזה בירושלים
סוכת טרסה במלון לאונרדו פלאזה בירושליםצילום: חן ברונר

מלון ענבל

גם במלון ענבל בבירה ולרגל חגיגות חג הסוכות, יציעו סעודת חג מפוארת שבנה ניר אלקיים, שף המלון, וכוללת מרק, מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח, ואף היא תיערך בסוכה הייעודית שנבנתה במקום, בחצר הירושלמית של המלון. בתפריט ערב סוכות יוצעו מנות ראשונות כמו: סלמון כבוש עם סומק, בצלי שאלוט מוחמצים ועלי חזרת; עלי מונגולד ממולאים בשר עשבי תיבול וגרגירי חומוס; מרק ירקות ירוקים או מרק עוף מסורתי עם קרפלך וירקות; בין העיקריות לבחירה: צלע עגל ברוטב תימין לימוני ושום; קונפי ברווז ברוטב רימונים; פילה לברק עם סלסת ירקות בגריל ועשבי תיבול; ובצלים במילוי פריקה וירקות ברוטב תמרהינדי (250 דולר לסועד לארוחת ערב החג, כ-880 שקלים; 20% הנחה לילדים). 

מלון ענבל - זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים

יקב קסטל

בין אם עולים לירושלים בסוכות לרגל שלושת הרגלים ובין אם סתם כך לכבוד החגים, ביקב קסטל שבמושב יד השמונה בהרי ירושלים, מציעים סיורים מיוחדים במתחם המבקרים. במסגרת הסיורים, ייערכו הדרכות וטעימות יין עם צוות היקב ותתאפשר הצצה למרתף החביות רחב הידיים של בני משפחת בן-זקן, בעלי היקב. בין השאר, ייחשפו המבקרים להיסטוריה הייחודית של המשפחה, שמתכתבת עם סיפורה החקלאי של המדינה. הסיורים ייערכו בתיאום מראש בלבד, בימים שלישי ורביעי, 15-16 באוקטובר בין השעות 10:00-16:00, וביום שישי ה-18 באוקטובר בין השעות 10:00-14:00, מחירם 130 שקלים לאדם. מי שיבקשו להגיע בספונטניות, יוכלו לשזוף משמש סתווית במרפסת היקב, ללגום מיינות היקב ולנשנש פלטת גבינות, על בסיס מקום פנוי.

זאת ואף עוד, ביום חמישי ה-17 באוקטובר, יארחו ביקב שוק אמני אוכל, בין השעות 10:00-16:00 בשיתוף פעולה עם קייטרינג "לואיזה". בין היצע השוק: מגוון יינות היקב בכוסות או בבקבוקים, דוכני אוכל ייחודיים עם תוצרת מקומית של מיטב המגדלים והיצרנים באזור הרי ירושלים – גבינות, לחמים, דבש, טחינה, תבלינים, ריבות, שמני זית ועוד. באירוע אפשר יהיה לרכוש מוצרי מזון מקומיים ולשמוע על תהליכי הייצור הייחודיים מפי היצרנים.

יקב קסטל - לכל הפרטים 

אנשים יושבים תחת שמשיות ביקב "קסטל"
יקב קסטלצילום: אלעד ברמי

יקב ברבדו

גם יקב ברבדו שממוקם בין הכרמים של כרמי יוסף, פותח את מרכז המבקרים שלו בחול המועד סוכות כשבמהלך ערבי החג וחול המועד יהיה היקב פתוח לטעימות ולהרמת כוסית בליויי לחמים וגבינות. הללו ייערכו מדי יום בחול המועד בין השעות 11:00-14:00 ובערבי החג עד השעה 13:00 (עלות הביקור לאדם: 75 שקלים שמתקזזים אם רוכשים שישה בקבוקי יין). 

יקב ברבדו - לכל הפרטים

יקב ברבדו - יין לבן ופלטת גבינות עם גריסיני וירקות
חגיגה של טעימות יין בחול המועד סוכות, יקב ברבדוצילום: חן ראובן

כרמא

בבראסרי "כרמא" שבשכונת עין כרם בירושלים יציעו בחול המועד סוכות, בין ה-15-17 באוקטובר, בין השעות 12:00-19:00, מבצע שמסגרתו כל מי שיזמינו לילדיהם ארוחת ילדים יקבלו עבורה כוס יין או בירה מהחבית במחיר מיוחד (15 שקלים). בין המנות שבתפריט הילדים: שניצל ביתי עם צ׳יפס או פירה (48 שקלים); פסטה ברוטב עגבניות או שמנת, ניתן לקבל גם ללא רוטב (44 שקלים); ופיצה מרגריטה לילדים (52 שקלים).

כרמא - לכל הפרטים

צלחת פסטה ברוטב עגבניות במסעדת "כרמא" ומסביב ברווזונים מגומי
כוס בירה או יין במחיר מוזל על כל מנה מתפריט הילדים בחול המועד, כרמאצילום: גיל אבירם

קפה גרג

לכבוד וברוח החג, יוקמו בסניפים שונים של רשת בתי הקפה "גרג" סוכות גדולות, כשרות ומקושטות. בסוכות שימוקמו בערים שונות ברחבי הארץ, אפשר יהיה לערוך אירועים קטנים, או להזמין מהתפריט הקבוע של הרשת, כך שגם שומרי המסורת יוכלו לבלות, בד בבד עם קיום מצוות החג, גם מחוץ לסוכה הפרטית שלהם. חלק מהערים בהן יוקמו סוכות בסניפי הקפה: בית שאן, ראש פינה, נהריה, עתלית, קריית אתא, פרדס חנה, עפולה, הוד השרון, מעלה אדומים, שדרות, נתיבות, יוקנעם, כפר תבור, ראשון לציון, ירושלים, באר שבע, נס ציונה ופתח תקווה. 

קפה גרג - לכל הסניפים

יקב טוליפ

במרכז המבקרים של יקב טוליפ בכפר תקווה, בו מתגוררים צעירים בעלי צרכים מיוחדים, ייערכו בחול המועד סוכות טעימות מיינות היקב, יחד עם הדרכה והסברים על המקום, יינותיו ותהליך הייצור שלהם בליווי גבינות וכיבוד קל. המרכז יהיה פתוח למבקרים בשעות 9:00-17:00 ואת טעימות היין והגבינות ניתן לטעום, בין היתר, בסוכה פורחת במתחם המקום, עם נוף להרים (עלות הביקור לאדם: 30 שקלים; בסוף הביקור ניתן יהיה לרכוש מתוצרת היקב במחירים מיוחדים וכן מוצרי אמנות של חברי כפר תקווה או מוצרים שונים מתוצרת מקומית). 

יקב טוליפ - לכל הפרטים

יקב כישור

ביקב כישור, בכפר כישורית, על רכס ההר העולה מחופי הגליל המערבי, שם מתגוררים של כ-170 בוגרים עם צרכים מיוחדים, אפשר יהיה לחוות את היקב והכרם בחוויה קצת אחרת, עם ערך מוסף, כשהללו מספקים תעסוקה לדרי הכפר, יחד עם בתי עסק כמאפייה, גינה אורגנית, דיר עיזים ומגבנה. במהלך סוכות, ייפתח מרכז המבקרים בין השעות 10:00-14:00 ואפשר יהיה לטעום את יינות היקב בליווי לחמים וגבינות מתוצרת הכפר (עלות הביקור לאדם: 35 שקלים).

יקב כישור - קיבוץ כישור, הגליל המערבי

בקבוק יין אדום נמזג ובקבוק רוזה ופלטת גבינות ולחם ביקב כישור
יקב כישורצילום: אנטולי מיכאלו

ג'ויה

במסעדה האיטלקית "ג'ויה" החדשה והכשרה בראש פינה יחגגו את חול המועד עם ארוחות עסקיות שיוצעו בהנחה של 15%, בין השעות 12:00-17:00. בין המנות בתפריט שיצר השף ירון גור: ארנצ׳יני, כדורי ריזוטו עם מוצרלה ופרמז'ן ברוטב עגבניות ובזיליקום (38 שקלים); סביצ׳ה בורי עם זיתים, עגבניות, בצל אדום, אבוקדו, שמן זית וכוסברה (52 שקלים); פולנטה עם פטריות פורטובלו, כמהין, ערמונים, אספרגוס, פרמזן ושמן כמהין (48 שקלים); פיצה סיציליאני עם מוצרלה, פרמזן, ריקוטה, בצל מקורמל, ארטישוק, עגבניות שרי ובזיליקום (58 שקלים); פפרדלה פונגי עם ראגו פטריות (68 שקלים); ניוקי פורצ׳יני וערמונים (68 שקלים); פילה סלמון עם אורז, פטריות, רוטב קרמל שום ושעועית ירוקה (108 שקלים) ועוד. בנוסף, צליאקים, נמנעים מגלוטן ובריאותנים יוכלו להמיר את קמח הפסטה בכזה שעשוי מחיטה מלאה או לחלופין, ללא גלוטן.

ג'ויה - שופינה, ראש פינה

סלט קפרזה עם עגבניות, בזיליקום, מוצרלה וחומץ בלסמי שנבזק מעליו. ברקע פוקצ'ה וצנוניות
עסקיות ב-15% הנחה, חול המועד במסעדת ג'ויה בראש פינהצילום: סיון שוב עמי

רוטנברג

במהלך חגי תשרי יגישו במסעדת רוטנברג שבעמק המעיינות שחרטה על דגלה את התוצרת הטרייה, המקומית והעונתית, ארוחת טעימות ייחודית שתשלב את הטעמים, הצבעים והריחות, הן של המקום והן של העונה. בהתאמה, תהא ארוחת הטעימות כזאת שמתכתבת עם שבעת המינים וכך ימצאו עצמם משובצים בתפריט החיטה, השעורה, הגפן, התאנה הרימון, הזית והתמר, שיזכו לחיים חדשים במנות שייצור במיוחד השף יזהר סהר. בין המנות: פילה טלה עם אספרגוס בגריל וחמאת זיתים שחורים מהעץ; יוגורט עזים עם עשבי תבלין, טפנד דובדבנים מותססים ופריקה (חיטה מעושנת); ריזוטו שעורה מותססת עם ברווז מעושן ודבש חרובים; תמר חיאני מעמק הירדן, בטן טלה כבושה ומעושנת ואבן יוגורט (250 שקלים לסועד עבור ארוחת טעימות מקומית ועונתית). 

רוטנברג - לכל הפרטים

אברטו

במסעדת ״אברטו״ בגדרה באופן מיוחד את תפריט בראנץ׳ סוף השבוע וכן מנות מיוחדות לאורך חול המועד סוכות, בין ה-14-17 באוקטובר, מ-9:00 בבוקר ועד 14:00 בצהריים. בין השאר, כולל הבראנץ׳ בופה ובו לחמים כמחמצת שאור וצימוקים, חלות וקשת שלמה של סלטים, קישים, גבינות ופתיחים. בין הללו תמצאו סלט קינואה, סלט טונה, סלט שוק ירקות, סלט קינואה, בורקס תרד וריקוטה, אנטיפסטי, דגים כבושים, גבינה כחולה, לאבנה, יוגורט פסטו, שמנת עגבניות, מטבל חציל קלוי ועוד. עוד בבראנץ' מוצעות ביצים עשויות לבחירה (במחיר 89 שקלים) או בסגנון "אברטו" (במחיר 105 שקלים), כשבקטגוריה זו נמנות מנות כמו אגז בנדיקט, ביצים עלומות, מוגשות על פרנץ׳ טוסט, פונדו תרד פרמזן ורוטב הולנדז; שקשוקה ים תיכון, תבשיל טבחה וחציל, שושקה צלויה, טחינה הר ברכה, כוסברה וארוגולה; קרואסון סביח ובו חצילם, אריסה, תפודים, וינגרט עשבי תיבול וביצה רכה; וקרוק מדאם, לחם קסטן קלוי עם גבינת גרוייר, דוקסל פטריות, ביצת עין וקציפת פרמזן. בנוסף, במהלך חול המועד, יוגשו גם מנות עיקריות נוספות, ביניהן קרואסון צלי כתף עם איולי שום דבש וסלנובה (143 שקלים); סלמון בבשמל גבינות עם תפוח אדמה, ברוקולי ושורשים (157 שקלים) ומנת סטייק וביצים, עם תפוח אדמה קונפי בסלסה ורדה (167 שקלים).

אברטו - לכל הפרטים

בופה בראנץ' במסעדת "אברטו": שלל לחמים, גבינות וסלטים על הדלפק
בראנץ' חגיגי לאורך חול המועד, מסעדת אברטוצילום: אפיק גבאי

מלון הרודס אילת

גם במלונות הרודס יגישו תפריט חגיגי ועשיר במיוחד לכבוד סוכות, שכולל מרקים ושלל תוספות; עיקריות כמו סלמון בקארי תאילנדי או בורי חריימה חריף; תבשיל מוח עגל ברוטב מזרחי פיקנטי; טנזיה כבש וקוסקוס; פרגיות ממולאות בורגול, פירות יבשים ופיצוחים ברוטב יין ודבלים או אוסובוקו עגל ברוטב ירקות שורש ורוזמרין וכן מזנון ילדים עם מנות כשוקי עוף, פסטה פנה ורוטב עגבניות או נקניקיות מצופות (מה שמכונה "משה בתיבה"). כל זה לצד מזנון סלטים עם מנעד רחב שכולל סלט עוף אסיאתי, סלט גזר מזרחי, סלט ביצים או סלט ירוקים ולסיום הארוחה, מזנון קינוחים ופירות העונה, ואפילו עמדת גלידה. 

ארמונות הרודס, הים 6, אילת

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ