"מונולוגים מהקישקע": האוכל האשכנזי חוזר למרכז הבמה

אחרי שיוני אילת מצא סיפורי סבתא בספרי בישול הוא יצר מהם את “מונולוגים מהקישקע”. ההצגה החדשה שביים לאנסמבל צעירי היידישפיל תובעת את עלבונו של האוכל האשכנזי המושמץ

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דפנה ארד

ספרי הבישול יורדים מהמדף ועולים לבמה בהצגה החדשה של אנסמבל צעירי היידישפיל, "מונולוגים מהקישקע" (ביידיש: מאנאלאגן פון דער קישקע"). אל דאגה, אין זו מקבילת המעיים ל"מונולוגים מהוואגינה". לפי הגדרת התיאטרון, זהו "מסע קולינרי־מוסיקלי בעקבות המטבח היהודי המזרח־אירופי". בעצם אלה מונולוגים קצרים מתוך ספרי בישול, שביניהם משובצים שירים נושנים שמבצעים ביידיש "צעירי היידישפיל", במחרוזת שעל התפר בין מחזמר יידיש ניו־יורקי לתוכנית רדיו עם כוריאוגרפיה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ