קדחת הקלסונס מתחילה בטבריה שבועיים לפני חג השבועות. להכנת הקלסונס, כיסוני בצק ממולאים בגבינה, משתמשים תושבי העיר בגבינה צפתית קשה של מחלבת קדוש מצפת. “בלי הגבינה הזו אין טעם לקלסונס”, פוסק עופר אליהו מ”בית הגבינות והחמוצים”, מעדנייה קטנה ברחוב הירקון, שהיא המקום היחיד בעיר שנמכרת בו הגבינה המקורית. בימים האחרונים עוסקים הוא והפועל העובד עמו בהפיכת מאות כיכרות גבינה עגולות, גדולות ומצופות במלח גס - לשבבי גבינה מגוררים. “אני מחזיק את הגבינה הזו כל השנה, אבל השבועיים לפני החג הם טירוף. התור מתחיל בשעות הבוקר המוקדמות ולקראת החג אני עובד כל יום עד 11-12 בלילה. להערכתי 70% מבתי האב בטבריה עדיין מכינים קלסונס לשבועות”.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ