לשזף שזיפים בתנור: מתכוני עוגות ועוף

הם מהפירות הכי מתאימים לבישול ואפייה, להכנת ריבות ומשקאות משכרים, ובתנור צבעם האדום מסמיק עוד יותר וטעמם נעשה עז. עונת השזיפים החלה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים3
לימור לניאדו תירוש

מבין תענוגות הקיץ, השזיפים הם מהפירות המענגים שיש, אם כפרי בשל נוטף עסיס ואם בתוך מאפה צבוע באדום בוהק. טעם השזיפים עמוק ונע בין מתוקים וחמצמצים, וניחוחם כשל פריחה עם שמץ של שיכר. הם גם בין הפירות המתאימים ביותר לאפייה ובישול, והעונה שלהם החלה כידוע בשבועות האחרונים. יש בעולם מאות זנים של שזיפים, בטעמים, צורות וצבעים שונים: חמוצים, מתוקים, שמנמנים, קטנטנים, צרים או פחוסים, אדומים, צהובים או כתומים. אבל ראשיתו של שזיף הבר באזורנו: הוא התגלה ככל הידוע בסוריה ומשם התרחב לכל אגן הים התיכון ונדד לאסיה ולאירופה.

תגובות