האם המטבח המולקולרי הגיע לסוף דרכו?

המשוגעים לבישול מוליקולרי טוענים שהוא חילחל למסעדות יוקרה ולמטבחים הביתיים. המתנגדים טוענים שהז'אנר מת ושאף אחד לא יעבוד בבית עם חנקן נוזלי ואבקות. מסע בעקבות מטבח שהתחיל בקול תרועה והיום נאבק על קיומו. סוף עידן החנקן?

דפנה ארד
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דפנה ארד

לפני כחמש שנים הודיעו כותרות העיתונים בחגיגיות שהגסטרונומיה המולקולרית עומדת להחליף את הבישול המסורתי, כי זו הדרך הנכונה ביותר לבשל – חדשנית, מדודה, חכמה ומסקרנת. עולם חדש של טעמים ומרקמים חמקמקים ושיטות בישול מתקדמות, מכונות שמקפיאות ברגע וחומרי גלם קסומים שפותחו מאצות, הוצגו וסיחררו את החושים. חדי טעם היו משוכנעים מהרגע הראשון שזה עומד להיות פלופ. או להיפך, שמהפכת המידע הגיעה למטבח ובקרוב ייזנחו מחבתות הטיגון ומסורות הבישול הביתי, נרענן את מה שלא ידענו על כימיה, ונתענג על ענני גזר לבנים. שפים סקרנים הזמינו כרטיסי טיסה, הפיצו מיילים, ודרשו להתלמד במסעדות המובילות בעולם, את הידע הם הפיצו בסדנאות כיפיות, ובארוחות מרשימות שסחפו את אניני הטעם לוואקום.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ