מחומוס עד רגל קרושה: מסע בעקבות המטבח הישראלי - אוכל - הארץ

מחומוס עד רגל קרושה: מסע בעקבות המטבח הישראלי

במאי ושף החליטו להתחקות על עקבותיו של המטבח המקומי. בשלושה שבועות של צילומים הם פקדו שלל אתרים ברחבי הארץ: מסעדות וחוות חקלאיות, יקבים ומשקים, מאפיות ושווקים. המסקנות שלהם מהמסע מורכבות בין השאר מקוסקוס אלוהי וגזוז רב-תובנות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
דפנה ארד

"בהקרנה של סרט שלי בארצות הברית נשאלתי על הפרויקט הבא שעל הפרק. כשאמרתי שאני עובד על סרט על אוכל בישראל, 200 איש צחקו צחוק רם", מספר רוג'ר שרמן. "אין להם מושג שיש פה אחת מסצינות האוכל הלוהטות בעולם. ניסיתי להסביר להם שאי אפשר להתיישב במסעדה בתל אביב בחמישי בערב מבלי להזמין מקום. שהאוכל הישראלי הוא צירוף של מסורות בישול מאינספור עדות, שמחולל מהפכה. שיש בישראל יותר מ-300 יקבי בוטיק. אבל הם עדיין לא הבינו מה יש לצלם פה. זה הזמן המושלם להפיק סרט על אוכל ישראלי, כל עוד לאמריקאים אין שום מושג עליו".

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ