כך כבש המטבח הסקנדינבי את ניו יורק

המטבח הנורדי נחשב לאחת התנועות הגסטרונומיות המשפיעות במאה הנוכחית והוא פורח במיוחד בניו יורק. בדרך, נאלצו השפים הצפוניים להתאים את עצמם לסועדים ולהיפרד ממנות ויקינגיות מסורתיות כמו טוגני־דם, הרינג מותסס וסלק חרוך על מצע חציר רטוב

ג'ף גורדינייר
ניו יורק טיימס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ג'ף גורדינייר
ניו יורק טיימס

במשך חודשים התחמקתי מהשאלה. מדי פעם היה מישהו נוקש על כתפי ושואל מה דעתי על המסעדה החדשה שנפתחה בניו יורק, שמשקפת את רוחה של התנועה הנורדית החדשה. האם נשנשתי פטריית חזזית בזמן האחרון? האם טבלתי כפית בקערה גדושה של דייסת שעורה מנוקדת בטיפות דם חזיר, צמח היפופיאה וקשקשים מותססים של יצור שהתגלה בעומק הבקיעים של פיורד?

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ