תל אביב נשארת בלי גורמה: עוד ועוד מסעדות נסגרות

סיבות שונות עשויות להוות הסבר לתופעה, אבל העובדה היא אחת: גל של סגירות פוקד את עסקי המסעדות בתל אביב

דפנה ארד
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דפנה ארד

האביב הגיע ואתו שטף את תל אביב גל סגירות של מסעדות. ישנם מסעדנים המאשימים בקריסה את פתיחתו של מתחם שרונה, עם יותר מתריסר עסקי אוכל, מה שמוביל לבריחת כוח אדם ומעבר של לקוחות פוטנציאליים שנשאבים למתחם הנוצץ. הסטטיסטיקה על השבריריות של עסקי מזון כמעט ולא מפספסת, ובכל זאת היזמים והמסעדנים מופתעים כל פעם מחדש. חברת BDI-coface שמנתחת את הסיכון העסקי במשק מסמנת את תחום המסעדות ובתי הקפה כתחום המסוכן בישראל, שמחזיק במוסר התשלומים מהגרועים ביותר. על פי הנתונים, שליש מבתי הקפה והמסעדות נסגרים במהלך השנה הראשונה להקמתם. בשנה השנייה רק מחצית מהעסקים שורדים. על פי הנתונים של Zap Rest שמתייחסים ל-6,500 מסעדות, מזנונים ובתי קפה, רק 10 אחוז מעסקי האוכל ממשיכים בפעילות אחרי השנתיים הראשונות. המסעדות הוותיקות ביותר הן המסעדות הבלקניות והמזרח-אירופיות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ