מתכונים

גוז'ר - המתאבן המסורתי מחבל בורגון

גוז'ר הוא מתאבן מסורתי עגול מחבל בורגון שבצרפת, העושה שימוש בבצק רבוך לאפיית פחזניות. מגישים אותו כשהוא חמים או בטמפרטורת החדר, ולצדו פירות קיץ מתוקים או פרוסות גבינת עזים טרייה

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

אחר הצהריים מתארך ושעות האור מתמשכות עד לאחרי השכבת הילדים. ארוחת הערב נאכלת לאט וללא חיפזון וקרני שמש אחרונות מסנוורות את הסירים התלויים על קיר המטבח עד שהם מנצנצים את התקרה והארונות בשברי מנסרות רבות גוון. זוהי שעת החסד.

ליד השולחן תולים בי הילדים את עיניהם הגדולות ומבקשים עוד סיפור אחרון על מה שהיינו, פעם, מזמן. אני מספר להם איך היה פעם, בעיירה שלנו בפולין, ומה אכלנו, ואיך נראתה סבתא כשהיתה צעירה וגם שר להם ניגון ביידיש שבורה ומהססת. באמת, אבא? פעם גרנו בפולין? בת כמה הייתי? מביטה בי הבכורה בעיניים פעורות. עוד לא נולדת ממש, אני מסביר לה, וגם אני לא, אבל אולי סבא כבר ידע שיום יבוא ואת תתרוצצי יחפה בחצר שלנו כאן, ובשביל זה הוא התאמץ כל כך וחצה הרים ויערות ושט על פני מים סוערים כדי להביא אותנו לכאן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ