טעם של פעם: מתכון לבוריקה טריפוליטאית

בעבר אפשר היה למצוא בקלות את דוכני הרחוב של מוכרי הבוריקה, אותם עלי סיגר טריפוליטאים מטוגנים וממולאים בביצה או בתפוחי אדמה, היום הם פשוט הולכים ונעלמים. כך תוכלו להכין אותם בבית

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הארץ

בוריקה, (או בריק או בוריק) היא אחת ממנות הרחוב המפורסמות ביותר בתוניסיה ובטריפולי. מדובר בעצם בעלי סיגר עגולים וגדולים המטוגנים בשיטה מיוחדת בה טובלים חצי עלה בתוך קערת שמן עמוק ורותח ותוך כדי הטיגון, כשחצי העלה כבר קריספי במידה, ממלאים אותו במרכזו במחית טעימה של תפוחי אדמה מתובלים או בביצה טרייה ומקפלים לשניים. פעולה זו דרשה זריזות ומיומנות השמורה למקצוענים בלבד. עם הגעת העולים מלוב ומתוניסיה לארץ שימרו אנשי המקצוע את אותן עגלות רחוב גם בארץ. לא היה שוק שכיבד את עצמו, או מרכז מסחרי קטן בלי חנות בוריקה. אך עם השנים נעלמו מוכרי הבוריקה, נעלמו העגלות ועמם אבדה אחת ממנות הרחוב הטעימות ביותר. פה ושם עוד אפשר למצוא בגבעת אולגה, בשוק נתניה, בשוק הכרמל, אור יהודה ובשוק רמלה עוד כמה מוכרים שמתמחים בהכנת הבוריקה. לרוב, היו דוחסים אותה אל תוך פיתה עם סלט ירקות וסלט דלעת פיקנטי, קצת חריף ונותנים לקריספיות, לחום ולמילוי לעשות את שלו בלי לחשוב על כמה כולסטרול דחפנו הרגע לגוף. גם סכום הכסף הזעום שנגבה אז בעבור המנה החלומית הזאת מעורר געגוע לימים שאוכל רחוב היה באמת זול.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ