השקר הקולינרי הגדול שנקרא שמן כמהין

למרות שאין קשר בין שמן הכמהין לפטריות היוקרתיות, מסעדות ישראליות רבות מתהדרות בו על מנת לשוות יוקרה לתפריט ולהעלות מחירים בהתאם. מה חושבים שפים ומבקרי מסעדות על הטרנד השנוי במחלוקת, ולמה קשה כל כך להשיג בארץ פטריות כמהין אמיתיות?

דפנה ארד
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דפנה ארד

השפים הישראלים כבר יודעים שיש בעולם מלת קסם אחת שכאשר היא מוזכרת בתפריט היא גורמת ללקוח להתעוור לרגע ולהוציא כסף ללא אבחנה. מלת הקסם היא כמהין והלקוח לעולם לא יבחין במלה שמקדימה אותה — שמן. מלה שבאותה מידה יכלה להיות המלה "לא".

הלקוח יבחר במנה עם שמן הכמהין, ישלם עליה יותר, ואולי גם יגיד שזו המנה הכי טעימה שאכל בחייו. אבל כאמור, הוא נמצא בערפול זמני שנבע מהמילה העוצמתית, והכמיהה לכמהה. כי שמן הכמהין אינו מופק מאותה כמהה — הפטרייה היקרה בעולם. זו שגדלה באדמה באירופה, שתהליך איתורה נעשה באמצעות כלבים וחזירים, ושמחירי השיא שלה מדווחים בעיתונות כל עונה מחדש.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ