בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השקר הקולינרי הגדול שנקרא שמן כמהין

למרות שאין קשר בין שמן הכמהין לפטריות היוקרתיות, מסעדות ישראליות רבות מתהדרות בו על מנת לשוות יוקרה לתפריט ולהעלות מחירים בהתאם. מה חושבים שפים ומבקרי מסעדות על הטרנד השנוי במחלוקת, ולמה קשה כל כך להשיג בארץ פטריות כמהין אמיתיות?

47תגובות

השפים הישראלים כבר יודעים שיש בעולם מלת קסם אחת שכאשר היא מוזכרת בתפריט היא גורמת ללקוח להתעוור לרגע ולהוציא כסף ללא אבחנה. מלת הקסם היא כמהין והלקוח לעולם לא יבחין במלה שמקדימה אותה — שמן. מלה שבאותה מידה יכלה להיות המלה "לא". הלקוח יבחר במנה עם שמן הכמהין, ישלם עליה יותר, ואולי גם יגיד שזו המנה הכי טעימה שאכל בחייו. אבל כאמור, הוא נמצא בערפול זמני שנבע מהמילה העוצמתית, והכמיהה לכמהה. כי שמן הכמהין אינו מופק מאותה כמהה — הפטרייה היקרה בעולם. זו שגדלה באדמה באירופה, שתהליך איתורה נעשה...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו