זה פשוט עף

בום של כנפיים בתפוח הגדול

הן כל כך מבוקשות, וכל כך מתאימות לאכילה חברתית, עד שגם השפים בניו יורק נכנעו. למשל השף דיפאק בלאני, שחלם על גורמה ובסוף פתח מסעדת כנפיים. ביום של הסופרבול הוא מכר 9,000 חתיכות, והוא עדיין זוכר איך צרח במטבח: "טגנו! טגנו! אל תפסיקו לטגן!"

ג'ף גורדינייר, ניו יורק טיימס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ג'ף גורדינייר, ניו יורק טיימס

לשאז בראון יש חלומות. חלומות מוזרים — קצת כמו החלומות שהיו לדמותו של קווין ספייסי ב"אמריקן ביוטי", רק שבמקום עלי ורדים מרחפים באוויר, בראון מדמיין להקות שמימיות של כנפי עוף פריכות. "בהחלט ראיתי כנפיים עפות מתוך ראשים של אנשים", הוא אמר.

ולמה שלא יחלום? בראון, שף בן 32 שהתמחה אצל השף ז'ורז' פרייה במסעדת לה בק־פה (Le Bec-Fin) שבפילדלפיה, עובד בימים אלה כמנצח וכהוגה של "סיאול צ'יקן", מסעדה בלואר־איסט־סייד במנהטן, שבה בכל ערב יוצאים מהמטבח קילוגרמים של כנפי עוף רותחות: כנפיים בסצ'ואן עם גרגרי פלפל ומלח ים, כנפיים עם סוכר דקלים וקלמנסי, כנפי באפלו בממרח גוצ'וג'אנג, כנפיים ברוטב דגים ושום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ