רותם מימון
רוני קשמין
רותם מימון
רוני קשמין

עם כל הכבוד לנצרת ותל אביב-יפו, מתברר שבירת השווארמה הבלתי מעורערת של ישראל היא בכלל חיפה. מספיק לסרוק בחטף שני רחובות מרכזיים בעיר בשביל להתחיל להבין את הסיפור: בתי אוכל מצוחצחים הלוקחים ברצינות מרשימה את מלאכת יצירת מנת השווארמה המושלמת.

ולטובת מי שאינו מתגורר באזור, אם נדרש להגדיר את עולם השווארמה של חיפה רבתי, אזי שהוא מתחלק לשניים וחצי סיחים מרכזיים: בשר עגל או בשר הודו, שניהם מגיעים עם מידה נכבדת של שומן כבש המטפטף עליהם בעיסוי רקמות עמוק. ולמה חצי? תשאלו. התשובה החיפאית טמונה במנה העונה לשם הקוד המסתורי משהו, שאינו נהיר לזר: "משופרת".

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ