ונזכור את כולן: המסעדות שסגרו דלתות בשנת 2014

צוק איתן, מיתון, התייקרות חומרי הגלם, מתחם שרונה ותחרות בלתי פוסקת: גם השנה החולפת לא היתה פשוטה לענף המסעדנות. בין פתיחה מתוקשרת לפתיחה ראוותנית, היו גם לא מעט מסעדות בולטות שסגרו דלתות בצער רב

רותם מימון
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון

איך נאמר זאת במילים עדינות? שנת 2014 לא היתה שנה טובה למסעדנים. נכון, למתבונן מהצד נראה שהשפים מלקקים פה דבש והמסעדנים קוטפים את הכסף מהצלחות, בזמן שאתם ממתינים למקום על הבר בשישי בערב, אבל רק בעוד שבוע. אבל אסור להתבלבל מרשימת ההמתנה של בית תאילנדי או מתורי הענק במזנון של אייל שני, השנה החולפת הזכירה לנו שוב ושוב כמה הענף הזה הוא פריך כמעט כמו הבצקים שמכינים הקונדיטורים, אם לא שביר, ועד כמה בולמי הזעזועים כאן שחוקים. גם השנה כבכל שנה סקר BDI המנתח את מדדי הסיכון בכל ענפי המשק, מוכיח שוב כי עולם המסעדנות ובכלל בו תחום הקפה, האוכל והברים הוא המסוכן ביותר בארץ ולרוב המקומות החדשים שנפתחים צפויים בסך הכל שנתיים של חיי מדף בממוצע.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ