שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רוני קשמין
רוני קשמין

בין אם מטיילים ברחובות פריז או ברחובות ניו יורק, הערמון הוא כנראה מאכל הרחוב המזוהה והפופולארי במיוחד בין דוכני הרחוב החל מעונת הסתיו ועד האביב ומככב תמידית בירידי החורף, כשריח הקלייה הנפלא של פירותיו עולה מדוּדי הפח הלוהטים – מחמם את הרחובות הקפואים ומשכר את העוברים והשבים.

מוצא הערמונים בדרום אירופה וטורקיה אבל תוכלו למצוא אותם כאן, וממש ממש עכשיו – נמכרים טריים בשווקים (או בכל ימות השנה, באריזות וואקום). בימי קדם נחשבו הערמונים כחומרי גלם בסיסי בקרב עניים שנוצל היטב בזכות היותו זמין וקל לליקוט, אבל גם בגלל סגולותיו התזונתיות, שכן הוא עשיר באנרגיה ובחומרים מזינים. הגדילו לעשות הצרפתים שהשתמשו בערמונים כימי הביניים ואף קודם לכן כחלק חשוב במנות החורפיות, עד שהגיעו תפוחי האדמה בשלב מאוחר יותר ותפסו את מקומם. כמה אירוני, שהיום הצרפתים מייבאים ערמונים קפואים מאיטליה. עוד אירוניה קטנה נרשמת מדי סתיו וחורף כשרואים את מחיריהם ומביניים -  הערמונים כבר מזמן אינם משמשים כמזון של עניים, אלא עברו תהליך הפוך שמיצב אותם כסמל סטטוס יוקרתי וממאכל רחוב פשוט וטעים הפכו לפריט חובה בכל תפריט חורף שמכבד את עצמו.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ