הערבה פורחת: איפה אוכלים בדרך לאילת?

גל של מסעדות, בתי אוכל ויצרנים קטנים מציף את הערבה התיכונה מציע תחרות עם הרשתות הגדולות ואלטרנטיבה טעימה בדרך לאילת

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים6
רותם מימון

בכל מה שקשור בלהגיע לאילת, הישראלים מתחלקים לשלוש קבוצות מרכזיות: אלה שמעמיסים את הרכב, מכינים עצמם נפשית לנסיעה הארוכה ומתכננים מראש איפה ומתי יעצרו בדרך. הקבוצה השנייה היא של אלו שאף פעם לא נוסעים לאילת, רק טסים. להם השאלה איפה יעצרו ומה יאכלו, פחות רלוונטית. קבוצה נוספת היא של אלה שאף פעם לא מגיעים לאילת, לא בטיסה, לא ברגל ולא ברכב, אבל עליה נדבר בהזדמנות אחרת. אחת הבעיות הקשות, יגידו גם הטסים וגם הנוסעים ברכב היא הדרך הארוכה ומספר המקומות המעניינים או אפילו הסבירים והבינוניים לעצור בואכה אילת, שואף לאפס. כל מי שנסע אי פעם ברכב יודע שברגע שנפרדים מדימונה לשלום (יש שיגידו אפילו מבאר שבע) ועד שמגיעים לאילת – האפשרות למצוא מקומות טובים לעצור בהם בשביל לרוקן את השלפוחית ולמלא את הקיבה והם לא כוללים מזון של רשת מהירה כלשהי (קפה, כריכים או המבורגר) היא נמוכה. אבל כל זה, חדשות של שלשום. ולמה? כי בשקט בשקט לאורך כביש הערבה צצות לא מעט הזדמנויות לאכול ולשתות שנותנות פייט הגון לארומה, מקדונלדס וילו ויכולות להעביר בשקט את הנסיעה אחר כך, ללא צורך לעצור ביטבתה. ברוב המקרים זה יצריך סטייה קלה מהדרך לטובת כניסה לאחד היישובים (ולרוב גם תיאום מראש בעיקר אם מדובר באמצע השבוע), אבל התוצאה לבטח שווה יותר מאשר עוד רשת שפגשתם בכל מקום אחר. היתרון המרכזי טמון בעובדה שרוב המקומות ככולם מגישים מנות עם ירקות טריים שנקטפו היישר משדות הערבה התיכונה הסמוכים.

רותם מימון

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ