הכינו את התנורים: זה הזמן לתבשילים מחממים בבישול ארוך

מזג האוויר הקר הוא הזדמנות מעולה להוציא מהבוידעם את קדרות החרס. השף אוראל קמחי (מסעדת פופינה) מסביר את סוד הקסם של הבישול הארוך. הבונוס: ארבעה מתכונים חמים

אוראל קמחי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אוראל קמחי, שף אורח

ימי החורף זורקים אותי הרחק לילדותי. כילד, אני זוכר את תנור הברזל שבנה אבי במו ידיו, ניצב במרכז הבית במושב שבו גדלתי, בדיוק בין כל החדרים. באמצע השבוע שימש התנור כמקום מפגש על מנת להישאר חמימים,  אבל בסופי שבוע, ובעיקר בשישי בערב, עלה עליו סיר החמין והתבשל, כשהוא עטוף במגבת ומעלה ניחוחות ממכרים בכל רחבי הבית. טקס ההדלקה של התנור עם הניירות והפחמים היה אטרקציה בזכות עצמו, ובאירועים מיוחדים היינו אפילו צולים עליו בשרים. לפעמים ממש על ראשו שהיה צובר חום מטורף, או כשהיו נותרים בו פחמים בלבד וחום נמוך יחסית, ממש בתוכו. עם השנים עברנו אמנם לחמם את הבית באמצעות רדיאטורים ומזגנים, אבל הזיכרונות נותרו איתי ומדי פעם אני משתעשע ברעיון להחזיר את האח המחליד בחצר לימי התהילה שלו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ