גם בישראל כמהים לפטריות כמהין

חוקרים וחקלאים מנסים לביית בישראל מינים של פטריית הכמהין המבוקשת. האם יצליחו להציב את ישראל על מפת הקולינריה העולמית?

דפנה ארד
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דפנה ארד

חוקרים וחקלאים ישראלים מקדישים בשנים האחרונות את זמנם ואת כספי המחקר שלהם בפיצוח סוד גידול הכמהין, ופריצות הדרך האחרונות שהשיגו עשויות להציב את ישראל בתוך שנים ספורות על מפת הקולינריה העולמית ככר גידול חדש ל"יהלום השחור" — הפטריות היקרות והמבוקשות בעולם.

בעולם ידועים מינים שונים של כמהין. משותפים לכולם קשרי השיתוף שהם מקיימים עם צמחים, המכונים מיקוריזה (מיקו — פטרייה; ריזה — שורש), ההתפתחות מתחת לפני השטח והארומה החזקה והייחודית שהפכה אותם למוצר מבוקש. בדרום, בתחנת הניסיונות ברמת נגב, מתמקדים המאמצים בפיתוח גידול חקלאי של כמהת המדבר, זן המוכר בצפון אפריקה ובמזרח התיכון כמעדן. הפטרייה מתפתחת במיקוריזה עם שורשי הצמח "שמשון יושב" ונאספת על ידי בדואים בתחילת האביב. בגליל העליון מנסים לאקלם שני מינים של הכמהה השחורה, שמקורם בצרפת: "הכמהה השחורה מבורגונדי", הגדלה בקיץ, ו"הכמהה השחורה של פריגור" שגדלה בחורף. השילוב בין שני הגידולים יאפשר רצף ייצור ושיווק כמהין לאורך כל השנה וייצוא לפני תחילת עונת ההבשלה באירופה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ