שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

איך נהפכו השווקים בישראל ללהיט תיירותי?

גזוז מפירות מותססים ודוכן שבו קונים מיטב השפים בגליל. הבר של מתי המקלל והמקום של ג'ימי שמפציר בך להישאר. חמארות וארמונות עות'מאניים. מדריכי סיורים־קולינריים מסבירים למה התחלנו לגלות את הארץ דרך הבסטות, מה מייחד את השוק הישראלי והיכן הפנינים החבויות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון

יום שישי, 11 בבוקר בפינת הרחובות מטלון וזבולון בתל אביב. להקת תיירים מקומית מתגודדת בין ה"אוזריה" של אביבית פריאל אביחי לבין החמארה של "מתי המקלל". כשניים עשר מטיילים בשרב הראשון לעונה מקשיבים בשקט ובעניין לתולדות שוק לוינסקי ומדוע צצו דווקא בו החמארות הקטנות, המעדניות וחנויות התבלינים. בה בעת מתחרים על תשומת ליבם מוזיקת טראנס צוהלת ודגלי ישראל תוצרת סין בשלל ואריציות לקראת יום העצמאות מהחנות הסמוכה של לבנה זוהרים, ומוכר המיצים שבפינה, שנותר כרגע נטול קונים. שוק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ