האוצרות הקולינריים החבויים בסמטאות העיר העתיקה בירושלים

החומוס והקבב הטובים ביותר בירושלים, תותי העץ ועלי הגפן, קפה טחון, עוגות סולת וטחינה שזה עתה נולדה: אין כמו סוף האביב ותחילת הקיץ ללכת לאיבוד בסמטאות הרובע המוסלמי והנוצרי בירושלים

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רותם מימון

קו התפר החמים בין סוף האביב ותחילת הקיץ, משווה לאזור שער שכם בירושלים מראה צבעוני במיוחד. עשבי החורף הולכים ונעלמים. את מקומם, לפחות אצל הנשים הפלחיות היושבות ומוכרות את תוצרתן, תופסים עלי הגפן בצבעם הירוק כהה, תותי עץ אדומים-סגולים מפתים ומזמינים, דובדבנים מבריקים, המלפפון הבלדי הידוע יותר בשם פקוס ואפילו קישק – אותה אבן יוגורט קשה שנמצאת כעת בתחילת העונה, אחרי חורף מוצלח במיוחד.

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ