רוני קשמין
רוני קשמין

בחודש שעבר התקבצו בירושלים שופטים מפורטוגל, ספרד, ארגנטינה, איטליה, יוון וכן, גם מישראל ומהרשות הפלסטינית כדי לטעום, לדגום, להשוות ולהכתיר את שמני הזית הטובים בעולם, בתחרות שמני זית העולמית Terra Olivo שהתקיימה זו השנה השישית.

יותר מ-500 שמני זית מרחבי העולם התחרו, אבל רק מעטים זכו במדליית ה- Grand Gold Prestige. מה מעיד על שמן זית איכותי? לדברי תגריד שחאדה טכנולוגית מזון וטועמת שמני זית בכירה ממכון התקנים הפלסטיני מרמאללה, הסוד לשמן זית טוב מתחיל בקרקע, כלומר – באזור הגידול (או ה"טרואר", כינוי ששגור יותר בקרב ייננים ומהם התפשט לעולמות תוכן אחרים) ובו כרוכים משתנים נוספים כמו תנאי אקלים, אדמה, שמש ומים. מכאן, הדרך מהכרם לכבישה ומהכבישה לשולחן צריכה להיות קצרה, עם כמה שפחות חשיפה לאור וחמצן. בנוסף, על הכבישה להיות קרה – כדי למנוע את חמצון פרי הזית כתוצאה מהחום.

רוני קשמין

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ