בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שובן של קלישאות קולינריות: מהו באמת אוכל מנחם?

אוכל מנחם מציע רגע של הפוגה מהמעמסה הרובצת על כתפינו ומעכירה לעיתים את שלוותנו. מיכל מוזס ואבנר הכהן, טבחית וסוחר מילים, מסבירים למה שניצל ופירה זה לא באמת אוכל מנחם ודווקא קרמבל פירות של סתיו - כן. ויש גם מתכון

25תגובות
קרמבל של פירות סתיו עם קצפת
דודו בכר

קלישאות, אמר מאן-דהוא, הן בעצם אמיתות עם יחסי ציבור גרועים. בטור זה נבקש שנינו, טבחית וסוחר-מילים, לקומם את מעמדן של קלישאות קולינריות. קלישאות העוסקות לרוב, כך אנו חושבים, בעניינים חשובים ורציניים, אשר למרבה הצער נטחנו עד דק במטחנת היומיום הסיזיפית. סיזיפוס כזכור, הוא אותו גיבור מיתולוגי שעונשו מידי האלים היה לגלגל מדי יום סלע כבד במעלה ההר, רק כדי להחליקו חזרה במדרון וחוזר חלילה. נדמה, כי אין פעולה אנושית, המדגימה טוב יותר לכאורה את מהותה של "פעולה סיזיפית", מהכנת אוכל; רגעי הכנה וציפייה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו