שובן של קלישאות קולינריות: מהו באמת אוכל מנחם?

אוכל מנחם מציע רגע של הפוגה מהמעמסה הרובצת על כתפינו ומעכירה לעיתים את שלוותנו. מיכל מוזס ואבנר הכהן, טבחית וסוחר מילים, מסבירים למה שניצל ופירה זה לא באמת אוכל מנחם ודווקא קרמבל פירות של סתיו - כן. ויש גם מתכון

מיכל מוזס ואבנר הכהן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים25
מיכל מוזס ואבנר הכהן

קלישאות, אמר מאן-דהוא, הן בעצם אמיתות עם יחסי ציבור גרועים. בטור זה נבקש שנינו, טבחית וסוחר-מילים, לקומם את מעמדן של קלישאות קולינריות. קלישאות העוסקות לרוב, כך אנו חושבים, בעניינים חשובים ורציניים, אשר למרבה הצער נטחנו עד דק במטחנת היומיום הסיזיפית. סיזיפוס כזכור, הוא אותו גיבור מיתולוגי שעונשו מידי האלים היה לגלגל מדי יום סלע כבד במעלה ההר, רק כדי להחליקו חזרה במדרון וחוזר חלילה. נדמה, כי אין פעולה אנושית, המדגימה טוב יותר לכאורה את מהותה של "פעולה סיזיפית", מהכנת אוכל; רגעי הכנה וציפייה ארוכים (לעיתים מדי), מקצתם נעימים ורובם מטריחים, אזי אכילה בנחת או בחופזה והתפנות. אולי לכך רימז רבי יוסי, כשענה לשאלה "איזה(ו) העשיר" בתשובה: "כל שיש לו בית הכסא סמוך לשולחנו", כרוצה לומר: שמח בחלקו הוא מי שמשלים עם סיזיפיות הקיום החוזרת חלילה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ