ספרי האוכל המסקרנים שיצאו לאחרונה (ואין שום סיכוי להשיג אותם בארץ)

הספר שחושף את הפוליטיקה של המשקאות הקלים, ספרי המתכונים החדשים של יותם אוטולנגי ונייג'לה לוסון, ספרים שפותחים צוהר לקולינריה הישראלית, הסנגלית והטורקית, וזה שהופך את המטבח למעבדה: עשרה ספרים מדוברים שכדאי לחפש

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רותם מימון

בכל יציאה לחו"ל ביקור בחנויות הספרים עשוי להיות חוויה מתסכלת בעבור חובבי האוכל. זה מתחיל בתגלית המרהיבה שמדור ספרי הבישול והאוכל הוא הכל חוץ מנישה. מדובר לרוב בכונניות עמוסות במגוון עצום של ספרים עם מאות רבות של כותרים, שמוכיחים כי אוכל הוא הרבה יותר מספרי מתכונים. מיד אחרי זה עולה תחושה חמצמצה בפה ועמה מחשבה מטרידה: מדוע נחסך מחובבי האוכל הישראלי כל השפע הזה? למה מעט מאוד מהספרים הללו עושים עלייה לישראל - על תרגום לעברית אין בכלל מה לדבר. אז נכון שכיום מצבנו עוד טוב, כי את חנויות הספרים מחליפות החנויות המקוונות ואתרי האינטרנט שדרכם אפשר להזמין, אך אם רוצים לפתח כאן תרבות ממשית של אוכל, הספרים של בני סיידא וקארין גורן, טובים ככל שיהיו – אינם מספיקים.

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ