שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

הטריק המפתיע שיוצר ביצה עלומה מושלמת

הטכניקה הפשוטה בעזרתה אפילו ילד קטן יכול לייצר ביצה עלומה ברמה של כוכבי מישלן (הסוד: בישול ב-65 מעלות)

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שף רוני

ישנם הרבה חומרי גלם אשר מדגימים את המורכבות באמנות הבישול. אולם, לא קיים עוד חומר גלם אחד כמו הביצה. כה מופלאה במורכבותה ורב-גונית עד שניתן ללמוד עליה קורסים שלמים וליצור ממנה ערב רב של מנות. היא יכולה לשמש כחומר מתחלב, מסמיך, מייצב ואפילו כגורם התפחה. זאת ועוד, גם ככוכבת המנה יש לה לביצה מאות ואלפי מתכונים ווריאציות מכל מדינות העולם. תמימה למראה, היא עלולה להיתפס כיום-יומית, אך מתחת לפני השטח היא לא פחות מפלא הנדסי שהושג לאחר מיליוני שנים של אבולוציה. כל מרכיב במבנה המרתק של הביצה משרת מטרה קולינרית, אולם כולם נוצרו על מנת לשרת את המטרה המקורית שלה - להכיל את העובר המתפתח בתוכה, לספק לו הגנה ולהזין אותו עד שהוא מפותח דיו על מנת לפרוץ החוצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ