ספר הבישול שמביא את החתונה לתוך הבית - אוכל - הארץ
אב מזון

ספר הבישול שמביא את החתונה לתוך הבית

"רבע עוף" הוא לא עוד ספר בישול. יש בו כמובן מתכונים, אבל גם תחקיר מרתק על חופות, מנות ומנהגי כלולות והוא ממש מתאים כמתנה לחתונה. אבל לא במקום הצ'ק, חלילה. אב מזון - מדור ספרי אוכל חדש

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
אודי אורמן
אודי אורמן

רבע עוף: מתכונים לחתונה מוצלחת
נעמי אבליוביץ' ועופר ורדי. צילום מנות: 
מיכל רביבו. הוצאת לאנצ'בוקס, 224 עמודים, 108 שקלים

חתונות תמיד הזכירו לי מוות. אינני מתכוון, חלילה, למובן המטפורי של האירוע; אני לא מאמין שחתונות מסמלות את מות הקשר בין בני זוג. גם לא במובן הפמיניסטי — שהכּלה עוברת לבעלות הגבר כשם שבמוות הנשמה עוברת לבעלות היושב במרומים (הכותב אינו מתחייב על אי מאילו). המוות תוקף אותי בחתונות דווקא בגלל הטקסיות שבעניין. מעמד החתימה על הכתובה נראה לי כחתימה על תעודת פטירה, הכלה נדמית לי לא פעם כלבושה בתכריכים, ומה שקורה בהלוויה סביב הבור דומה מדי למה שקורה בחתונה סביב השולחנות: קרובי משפחה שלא מבינים למה הם היו צריכים להפסיד ערב בבית ו–500 שקל בשביל הדבר הזה. חברות של הכלה או של המנוח עוטות על פניהן פרצוף תרבותי לטובת הקהל שהתאסף, אך כשאיש לא שומע הן ישמחו לקרוע לגזרים את שמלת הכלה, את האוכל הלא טעים, את הדי־ג'יי ובהתאמה — את מיקום החלקה, את המספר הדל של האנשים שהגיעו להיפרד/לחגוג וכמובן את מדד העצב/צהלה של הסובבים.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ