מתכון

שומשום עם כל דבר: הגרגר שמשדרג את הטעם

עשיר ועמוק, מעושן ואגוזי, לבן ושחור – טעמו הייחודי של השומשום תורם למאכלים רבים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש

אם גידול שומשום בעולם מתרכז כיום ברובו באפריקה ובמזרח הרחוק, הרי פעם השומשום גדל גם כאן והיה חלק חשוב במורשת החקלאית הים־תיכונית. גידולו כמעט שנעלם משום הקושי הכרוך בכך והכדאיות הכלכלית הנמוכה: שומשום דורש קציר ידני, ומלאכת ההפרדה והסינון מפרכת וקשה. הוסיפו לזה את העובדה שהתנובה לדונם זעומה ותבינו למה החקלאים המקומיים מעדיפים לגדל גידולים אחרים ולמה מחירו גבוה כל כך. עם זאת, הביקוש לשומשום גובר והולך, הן בארץ והן בעולם, בשל ההבנה המתעצמת של יתרונותיו הבריאותיים ותרומתו הייחודית במטבח.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ