שבע סיבות לצאת מהבית, לכל כיוון ובכל מזג אוויר

מארוחת בוקר ששווה נסיעה עד הערבה, דרך הילולת בייקון ואלכוהול בחיפה ועד פלאפל סודי וכרוב ממולא מפתיע בצפון. שבע סיבות טובות לצאת לאכול ולשתות השבוע ולא משנה מה מזג האוויר בחוץ

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רוני קשמין
רוני קשמין

ארוחת בוקר אורגנית וקסומה מן החממה אל השולחן, גן ירק

ארוחת בוקר היא תמיד רעיון טוב, בכל שעה של היום. ארוחת בוקר מהז׳אנר של ״מהגינה אל השולחן״ שכוללת תוצרת חקלאית טרייה ומקומית היא רעיון טוב אפילו יותר ואילו ארוחת הבוקר הספציפית והמאוד מיוחדת של ״גן ירק״ במושב צופר הנמנית עם הז׳אנר היא אידיאלית, ולא רק בגלל שהיא ממוקמת בערבה ובזמן הזה של השנה לא חם שם עד כדי אובדן הכרה. אפילו לא רק בזכות היותה ארוחת בוקר נפלאה בפני עצמה, אלא בעיקר כי היא מציעה הרבה מעבר לארוחת בוקר. ״גן ירק״ זה שם שלא מגלה הרבה מהקסם שמסתתר בחממה האורגנית של רונית ומוטי אלעזרי. השניים עברו לפני כמעט שלושים שנה לבית קטן בערבה, במעין גחמה רומנטית ״להשתקע באזור איזו שנה״. בינתיים, שנה הפכה לעשור, עשור הפך לשלושה והזוג, שהקים את המקום במטרה שיהווה חממה חקלאית חינוכית לילדים, החלו לערוך בה גם ארוחות בוקר מצוינות למבקרים. הארוחות מבוססות על רבים מהירקות, השורשים והעלים שהם מגדלים ותמיד מלוות גם בסיור לימודי וחווייתי בחממה. בשורה התחתונה, גן ירק שבצופר מציע ארוחת בוקר שהיא גם חוויה, כשלחביתת הירק העסיסית ולסלט העלים, הלחם, החמאה, ריבת עגבניות השרי, פרוסות החציל, הפלפלים הקלויים והמטבלים - תוכלו להוסיף תוספות שתקטפו בעצמכם במקום, מעגבניות שרי מתקתקות ועד עלי קייל, פרחי חרדל, חסות מסולסלות, בצל ירוק ותותים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ