שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

השימושים הקולינריים של סודה לשתייה אינם כוללים שתייה

שלוש טכניקות לניצול מיטבי של הסודה לשתייה ששוכבת אצלכם במזווה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שף רוני

סודה לשתייה, או בשמה הכימי נתרן מימן פחמתי (סודיום ביקרבונט), היא מצרך נפוץ במזווה הממוצע במדינת ישראל. בעבר הרחוק נהגו להוסיף אותה למים מוגזים על מנת לדמות את ההרכב של מים מינרליים, ומשם הגיע שמה המתעתע. בדרך כלל היא מגיעה אל המזווה דרך איזה מתכון שפעם ניסינו של עוגה שדרשה כמות מזערית ממנה, ומאז היא שם - נחה כאבן שאין לה הופכין. למעט הרגעת צרבות, רובנו לא כל כך יודעים מה לעשות איתה ועל כן היא נידונה לחיי נצח בפינה החשוכה של הארון. אך אל חשש, עם קצת כימיה בסיסית תוכלו גם אתם לנצל את יכולותיה המיוחדות במטבח שלכם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ