7 סיבות טובות לצאת לאכול ולשתות דווקא עכשיו

מאינג'רה ותבשילים במסעדה אתיופית טבעונית בתל אביב, דרך דגים מלוחים, בירה קרה ורגל קרושה במסעדה אוקראינית בפתח תקווה ועד קוסקוס עם ירקות ומפרום במסעדת פועלים טריפוליטאית בפרדס כץ. שבע סיבות לצאת לאכול ולשתות השבוע, הפעם - ברוח מאכלי עדות. חזון בן גוריון כמרקחה

רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים3
רוני קשמין

אתיופית טבעונית בצד הפחות זוהר של תל אביב

טנאת היא פנינה אתיופית אמיתית (ובלי שמרגישים – גם טבעונית) שתמצאו בין סמטאות וארגזים בשכונות הזוהרות פחות של דרום תל אביב. בשלוש שנות קיומה כבר הספיקה המסעדה הטבעונית של יצחק (איסו) חזקיהו לבסס את מעמדה ולמשוך אליה תיירים ולקוחות מקצוות שונים, אם בזכות המטבח הקטן, הצנוע והטוב, אם בזכות ההופעות החיות שמתקיימות פה מפעם לפעם, ואם בזכות השילוב ביניהם, שזורם אפילו טוב יותר עם בירה אתיופית, מתקתקה ופירותית, מיצים טבעיים, שייקים סמיכים שמכינים במקום (מאבוקדו, פפאיה, בננה ואפרסמון) או קפה אתיופי שקולים במקום. רוב המנות פה מגיעות כשהן מצולחתות על אינג'רה, אותה פיתה ספוגית, לחה ורחבה שקצת מזכירה גרסה חמצמצה של הלחוּח התימני. האינג'רה עשויה קמח טף, שהוא הן נטול גלוטן והן נחשב כמזון-על, מה שהופך את טנאת למקום שהוא הן ידידותי לטבעונים והן ידידותי לצליאקים (וגם בריא באופן כללי). בין המנות בתפריט (שהוא לא גדול, אך מתגמל וזול להפתיע) תמצאו למשל תבשיל פול אתיופי שמוגש עם אינג'רה מגולגלת, תבשיל שנקרא קיטה פ'תפ'ת והוא מורכב מקוביות לחם אתיופי, חמאה טבעונית ורוטב עגבניות וכן תמצאו גם את המנה שזה מכבר הפכה למנת הדגל בטנאת, האינג'רה ביינתו, מנה מורכבת מארבעה תבשילים אתיופיים מסורתיים שמוגשים על האינג'רה: תבשיל עלי סלק או מנגולד, תבשיל עדשים אורגניות כתומות (או ירוקות), תבשיל ירקות שורש ותבשיל חומוס כתמתם, עשוי גרגירי חמצה מזן שגדל באתיופיה ויש בו גם קצת אפונה ("שירו"). חזקיהו, השף והבעלים, מבטיח: "זו מנה שיודעת לגעת בכל חך", והוא מעיד זאת אפילו למרות הפיקנטיות העוקצנית שמלווה אותה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ