בירת הקסולה והנקניקיות: המטבח של טולוז מגיע ארצה

שבוע הקולינריה הצרפתית המתחיל היום נערך זו השנה הרביעית, הפעם – בסימן העיר טוּלוּז. זה הזמן לערוך היכרות עם העיר והמטבח שלה שאחראי על התשובה הדרום צרפתית לחמין

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוני קשמין
רוני קשמין

כשמדברים על מטבח צרפתי קלאסי, קל להתבלבל ולהתמקד בפריז, אבל הקרפים הם מברטאן, הגבינות מנורמנדי, מרק הבצל הוא באמת פריזאי, השוקרוט מגיע מאלזס, הביף בורגיניון מבורגונדי והטארט טאטן מעמק הלואר. הפעם, הגיעה שעתה היפה של העיר טולוז וכן, יש לה יותר מקסולה להציע.     

טוּלוּז, המכונה גם "העיר הוורודה" בזכות לִבני הטרקוטה הצובעים את מבניה, נוסדה במאה השלישית לפני הספירה בדרום-מערב צרפת והיא עיר הבירה של מחוז גארון עילית ושל חבל לנגדוק-רוסיון-מידי-פירנה, החבל הגדול בשטחו בצרפת. העיר ממוקמת על גדות נהר הגארון, בקרבת יערות ובין האוקיינוס האטלנטי לים התיכון, מה שמקבל ביטוי גם במטבח האקלקטי שלה, בחלקו אירופאי, בחלקו ים תיכוני. כיום חיים בה 460 אלף תושבים והיא השלישית בגודלה בדרום צרפת (אחרי מרסיי וניס) והרביעית בגודלה בצרפת, עם כמיליון ורבע תושבים באזור המטרופוליטני שלה. תושבי העיר חלוקים לגבי מה מזין וטוב יותר לבריאות ומוטב להתקין ממנו מנות מקומיות: שמן זית, חמאה ושומן אווז הם המתחרים המרכזיים. אולי לא הגדול, המוכר או המפורסם מבין מטבחי האזורים השונים בצרפת אבל מה שבטוח הוא כי המטבח הטולוזי הוא אחד המעניינים, ככזה שבו מתרחש מפגש. ויהא זה המפגש בין האוקיינוס לים, בין מזרח למערב, בין שמש לגשם או בין מסורת קולינרית ארוכת שנים לבין קדמה ובין חומרי גלם מקומיים או השפעות מאזורים שונים. כולם יוצרים מטבח מקומי עם מנות לכאורה פשוטות שהן מורכבות ועשירות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ