יהודי טוב: ממאה שערים למסעדות הבוטיק של מנהטן

איל טוב היה פעם ישראלי חרדי. אחרי שחזר בשאלה, היה דוגמן בתל אביב ועזב בלי כסף, כיום הוא מחזיק בלואור איסט סייד במנהטן מסעדה צרפתית, פלאפלייה ובר מבוקש שלא מתבייש להגיש מרק עם קניידלך

חיים הנדוורקר
ניו יורק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים5
חיים הנדוורקר
ניו יורק

איל טוב, בן 34, נולד למשפחה חרדית במאה שערים בירושלים. "כן", הוא אומר, "עם פאות וציצית". בגיל 14 החליט לעזוב את הדת. כיום, טוב הוא הבעלים של המסעדה הצרפתית "אנטיב" בלואר איסט סייד, אחד האזורים היותר "קוליים" בניו יורק, וגם בעלים של הבר הפופולרי "שפירו'ז" ושל חנות פלאפל, שחבל להחמיץ אם אתם בסביבה.

הדרך לניו יורק היתה רצופה מהמורות. "בגיל 14 הגעתי למסקנה שזהו זה, הרגשתי חנוק וחזרתי בשאלה", מספר טוב. "עברתי לתל אביב, עסקתי בדוגמנות, שיחקתי בתיאטרון תמונע, השתתפתי בפרסומות והייתי עוזר צלם של מנחם עוז". הקשר של טוב לאוכל התחיל דווקא בסניף הראשון של רשת "קפה קפה", שבו עבד ולימים נהפך לשותף פעיל. "ואז החלטתי לבוא לניו יורק", הוא אומר, "אמי אמריקאית כך שלא היתה לי בעיה לעבור".

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ