בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הטעמים הנעלמים של המטבח התימני

כור ההיתוך הישראלי רידד את המטבח התימני לכדי בצקים עם רסק, סחוג וביצה חומה. ספר חדש מבקש לנפץ את הדימוי ממנו סובל האוכל התימני, ולגלות מטעמים שהם רחוקים אלפי שנות אור וקדמה מהג'חנון, הלחוח והמלאווח

40תגובות
סביצ'ה נוסח תימן
תומר אפלבאום

רק במקרה הפך משה דוד, צורף מנס ציונה ודור שמיני למשפחת צורפים מתימן, לחוקר המתחקה אחר הטעמים הנעלמים של המטבח התימני. זה קרה בשלהי שנות ה-90, כשהחל להתעניין בלבוש התימני המסורתי, התכשיטים הייחודיים ושגרת הטיפוח של יהודי קהילת ביחאן, שבדרום מזרח תימן (שמשם הגיעה משפחתו). כשראיין נשים תימניות על השיחות תמיד התגלגלו לאוכל. באותן שיחות העלו הנשים זיכרונות, מלאים בערגה ובגעגוע, של ריחות וטעמים של מאכלים תימניים שנשארו מאחור. בראיונות הרבים שערך דוד עם עולות ועולים מתימן ועם מידענים מעבר לים...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו