הטעמים הנעלמים של המטבח התימני

כור ההיתוך הישראלי רידד את המטבח התימני לכדי בצקים עם רסק, סחוג וביצה חומה. ספר חדש מבקש לנפץ את הדימוי ממנו סובל האוכל התימני, ולגלות מטעמים שהם רחוקים אלפי שנות אור וקדמה מהג'חנון, הלחוח והמלאווח

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים45
רוני קשמין
רוני קשמין

רק במקרה הפך משה דוד, צורף מנס ציונה ודור שמיני למשפחת צורפים מתימן, לחוקר המתחקה אחר הטעמים הנעלמים של המטבח התימני. זה קרה בשלהי שנות ה-90, כשהחל להתעניין בלבוש התימני המסורתי, התכשיטים הייחודיים ושגרת הטיפוח של יהודי קהילת ביחאן, שבדרום מזרח תימן (שמשם הגיעה משפחתו). כשראיין נשים תימניות על השיחות תמיד התגלגלו לאוכל.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ