לאכול או לא לאכול

אל תהיו כבדים

בפרק השני על מזונות תעתוע מציגה האמנית והבשלנית שירה גלזרמן חמאה וממרח כבד טבעוניים, ומסבירה למה אין שום פסול בחיקוי מזונות מהחי — להיפך

רחל טלשיר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רחל טלשיר

בשבוע שעבר התארחה כאן האמנית שירה גלזרמן עם סלט הביצים הטבעוני שהיא יוצרת ועם תובנות על הממשק בין תעתוע, טבעונות, בעלי חיים ואוכל שמתחפש.

במדור שכאן, כפי שהובטח, היא תציג עוד שני מתכונים שמדמים מאכלים מן החי. אבל לפני ממרח הכבד והחמאה הטבעוניים, שאלתי אותה אם היא מכירה עוד אמנים ובשלנים שמגיעים לתוצאות ברמה טובה כל כך. יש רבים כאלה, היא ענתה, בהם מסעדה ניו־יורקית שמגישה מנות שנקראות "ברווז", "חזיר" ו"בקר" והן מחקות את המקור באופן משכנע — במרקם, במראה ואפילו בריח — עד כדי כך שהיא נרתעה מלטעום אותן.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ