רוטב עגבניות לפסטה גאוני בפשטותו

הפסטה של השפית האיטלקית מרצ'לה חזן פשוטה וממלכתית. הכי ביתית שיש ומפוארת, בו זמנית. הסוד שלה טמון ברוטב עגבניות גאוני בפשטותו שאינו דומה בכלום לזה הקלאסי

יאיר יוספי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יאיר יוספי, שף אורח

אוי מרצ׳לה מרצ׳לה. כמה שאנחנו אוהבים אותך מרצ׳לה. פשוטה וממלכתית. הכי ביתית שיש ומפוארת. ומה יותר ביתי מ׳פסטה עם רוטב עגבניות׳? מצד שני, רוטב העגבניות של מרצ׳לה חזן הוא לא בדיוק רוטב עגבניות קלאסי. אבל קודם כל צריך לספר מי הייתה מרצ׳לה חזן.

מרצ׳לה חזן (1924-2013) הייתה בשלנית איטלקייה שפרסמה ספרים רבים באנגלית ולימדה את האמריקאים אוכל איטלקי מהו. מספרים עליה שהייתה אישה קשה, שהעבירה את רוב חייה הבוגרים בארה״ב, על אף שלא באמת שלטה בשפה, בוודאי שלא ידעה לכתוב או לקרוא באנגלית. השף מריו באטלי (איטאלי, בין היתר) סיפר שפעם אחת קיבל מכתב נאצה ממנה, לאחר שבתוכנית בישול העז לבשל ריזוטו בקסרול. "ריזוטו מבשלים אך ורק במחבת עמוקה", פסקה הגברת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ