מתכונים כשרים, לא מה שחשבתם

אפרת ליבפרוינד, כוהנת המטבח של העולם הדתי, מגישה בספרה מתכונים כשרים לסעודת שבת, המנסים להתחשב בצורכי הפלטה ובעומס ההכנות

אודי אורמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אודי אורמן

מגישה שבת: מתכונים מושלמים לשולחן שבת
אפרת ליבפרוינד. צילומים: אנטולי מיכאלו. הוצאת דני ספרים, 
143 עמודים, 88 שקלים

לכל משפחה יש סוד קולינרי אפל. מין מעדן כזה שבני המשפחה לא מעבירים שום ארוחה חגיגית בלעדיו אך מסתירים אותו כשבאים אורחים שלא עברו הכנה מראש. לרוב זה משהו שהגיע מארץ רחוקה ומאחוריו סיפור על עוני בגטו או פאר בארמון הסולטן. לפעמים זה נראה טוב ולפעמים בלתי נסבל, אך אי אפשר להתווכח עם העובדה שהמאכל הזה מחזיק את המשפחה יחד. אני לא מדבר על ראש של קוף או צלעות כלב, חלילה. אבל אני כן מדבר על רגל קרושה, עטיני פרה, קציצות מוח, לשון ואפילו גפילטע פיש. לנו במשפחה יש פִּיפֶּקלעך.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ