מתכונים כשרים, לא מה שחשבתם - אוכל - הארץ

מתכונים כשרים, לא מה שחשבתם

אפרת ליבפרוינד, כוהנת המטבח של העולם הדתי, מגישה בספרה מתכונים כשרים לסעודת שבת, המנסים להתחשב בצורכי הפלטה ובעומס ההכנות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מגישה שבת: מתכונים מושלמים לשולחן שבת
אפרת ליבפרוינד. צילומים: אנטולי מיכאלו. הוצאת דני ספרים, 
143 עמודים, 88 שקלים

לכל משפחה יש סוד קולינרי אפל. מין מעדן כזה שבני המשפחה לא מעבירים שום ארוחה חגיגית בלעדיו אך מסתירים אותו כשבאים אורחים שלא עברו הכנה מראש. לרוב זה משהו שהגיע מארץ רחוקה ומאחוריו סיפור על עוני בגטו או פאר בארמון הסולטן. לפעמים זה נראה טוב ולפעמים בלתי נסבל, אך אי אפשר להתווכח עם העובדה שהמאכל הזה מחזיק את המשפחה יחד. אני לא מדבר על ראש של קוף או צלעות כלב, חלילה. אבל אני כן מדבר על רגל קרושה, עטיני פרה, קציצות מוח, לשון ואפילו גפילטע פיש. לנו במשפחה יש פִּיפֶּקלעך.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ