בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כשערבי ויהודי פותחים מסעדה בגרמניה

נשמע כמו קלישאה ניאו-קלאסית של דו קיום ואחווה אבל לא, זו המציאות החדשה שיצרו ג'ליל דביט ועוז בן-דוד דרך מסעדה צמחונית-טבעונית בברלין שחלק מתבלבלים ומכנים בטעות "חומוסייה"

16תגובות
השקשוקה של רחל במסעדת כנען בברלין
כפיר חרבי

איכשהו וברוב אירוניה, דווקא בברלין, הבירה הצעירה של גרמניה, נפתחה בתחילת השנה "כנען", מסעדתם המשותפת של ג'ליל דביט ועוז בן-דוד, שני ישראלים (האחד לשעבר והשני עדיין) שהיא הרבה מעבר לסמל פוסט-מודרני ושיקי לדו-קיום. למעשה, קשת שלמה של תרבויות מתבטאת בכל כאן: מעובדי המטבח, דרך אורחי המסעדה ועד הצלחת. שוב עם אירוניה או ללא, במקום שהתפאורה שלו בנויה על תחנת רכבת ישנה שהוסבה לבר מנומנם אחרי נפילת החומה, החליטו ערבי ויהודי לאחד כוחות, לפתוח מסעדה צמחו-טבעונית שמדברת בניב ברלינאי וללמד בה גרמנים מה זה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו