כשערבי ויהודי פותחים מסעדה בגרמניה

נשמע כמו קלישאה ניאו-קלאסית של דו קיום ואחווה אבל לא, זו המציאות החדשה שיצרו ג'ליל דביט ועוז בן-דוד דרך מסעדה צמחונית-טבעונית בברלין שחלק מתבלבלים ומכנים בטעות "חומוסייה"

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוני קשמין
רוני קשמין

איכשהו וברוב אירוניה, דווקא בברלין, הבירה הצעירה של גרמניה, נפתחה בתחילת השנה "כנען", מסעדתם המשותפת של ג'ליל דביט ועוז בן-דוד, שני ישראלים (האחד לשעבר והשני עדיין) שהיא הרבה מעבר לסמל פוסט-מודרני ושיקי לדו-קיום. למעשה, קשת שלמה של תרבויות מתבטאת בכל כאן: מעובדי המטבח, דרך אורחי המסעדה ועד הצלחת. שוב עם אירוניה או ללא, במקום שהתפאורה שלו בנויה על תחנת רכבת ישנה שהוסבה לבר מנומנם אחרי נפילת החומה, החליטו ערבי ויהודי לאחד כוחות, לפתוח מסעדה צמחו-טבעונית שמדברת בניב ברלינאי וללמד בה גרמנים מה זה חומוס אמיתי. "ברלין זו עיר שחיה את הצמחונות והטבעונות ובכל זאת הצמחונים והטבעונים סובלים", אומר בן-דוד. "אין להם הרבה אלטרנטיבות צמחוניות שפויות מעבר לאיזה טופו במסעדה ויאטנמית. דווקא את החומוס, שהוא אלטרנטיבה טבעונית ראויה, מכינים כאן ברמה נמוכה".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ