בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מדוע נעלם הסטייק הלבן ממסעדות בישראל?

בשר החזיר הוצא מתפריטי מסעדות ישראליות רבות בשנים האחרונות, אפילו אם הן המשיכו להגיש מנות לא כשרות אחרות. שפים מספרים על הלקוח הישראלי העכשווי שאוכל נקניק על גבינת הפיצה, אך דורש שהוא יהיה כשר. החברה הישראלית בצלחת

174תגובות
בשר חזיר. עם השנים נעשה קשה יותר ויותר להשיג בתל אביב סטייק לבן טוב בפיתה
Getty Images/Westend61

מראשיתה של העיר העברית הראשונה, היה החזיר חלק בלתי נפרד ממטבחיה ומעדניה, גם כשבשאר הארץ היה מדובר ב"מוקצה". חזיר נחשב אז כליווי הולם לצד בירה קרה, שפריץ לבן ויין רומני מתוק. העליות החילוניות מאירופה לא נשאו עמן שום רגישות דתית ביחס אליו והוא נהפך לכוכב בסטייקיות ובמסעדות העיר מראשית המאה ה–20 ביפו ובתל אביב. עשרות שנים אחר כך יותר ויותר מסעדות מסרבות להגישו, גם אם אינן כשרות. מסעדות שף ומסעדות בדרג הביניים, סטייקיות, חמארות ומסעדות בסגנון עדות רומניה ובולגריה, שמכרו במשך שנים "לבן בפיתה", נפרדו...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו