מדוע נעלם הסטייק הלבן ממסעדות בישראל?

בשר החזיר הוצא מתפריטי מסעדות ישראליות רבות בשנים האחרונות, אפילו אם הן המשיכו להגיש מנות לא כשרות אחרות. שפים מספרים על הלקוח הישראלי העכשווי שאוכל נקניק על גבינת הפיצה, אך דורש שהוא יהיה כשר. החברה הישראלית בצלחת

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ליבי שפרלינג

מראשיתה של העיר העברית הראשונה, היה החזיר חלק בלתי נפרד ממטבחיה ומעדניה, גם כשבשאר הארץ היה מדובר ב"מוקצה". חזיר נחשב אז כליווי הולם לצד בירה קרה, שפריץ לבן ויין רומני מתוק. העליות החילוניות מאירופה לא נשאו עמן שום רגישות דתית ביחס אליו והוא נהפך לכוכב בסטייקיות ובמסעדות העיר מראשית המאה ה–20 ביפו ובתל אביב. עשרות שנים אחר כך יותר ויותר מסעדות מסרבות להגישו, גם אם אינן כשרות. מסעדות שף ומסעדות בדרג הביניים, סטייקיות, חמארות ומסעדות בסגנון עדות רומניה ובולגריה, שמכרו במשך שנים "לבן בפיתה", נפרדו מהנתחים הללו.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ