טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המוציא לחם מן הארץ: אז מה באמת אכלו בתקופת התנ"ך?

ד"ר טובה דיקשטיין, מומחית בתחום המזון בתנ"ך חושפת מה אכלו כאן אבות אבותינו. וזה לא מסתכם בנזיד העדשים האדום-אדום של עשו, הפיתה בחמץ שהכין בועז לרות וגם לא בעגל החלב הרך והטוב שבישל אברהם אבינו. יכול מאוד להיות שהיה כאן טעים מאוד גם לפנינו

תגובות
סלט שבעת המינים של השף יונתן ברבי
איליה מלניקוב

במעין אתנוצנטריות תרבותית, אך טבעי לדמיין את התרבות הקדמונית כפרימיטיבית. בהתאמה, כך גם אורחות חייה והמטבח שלה בפרט, עוברים איזושהי רומנטיזציה אבל על הדרך גם רדוקציה. נורא קל לדמיין את המטבח הקדמוני כלא הרבה יותר מנזיר עדשים, לחם שמיים, חלב עיזים ואולי שבעת המינים במקרה הטוב. משל כל מה שידעו לעשות כאן בימי קדם זה לרעות עיזים, לצוד איזו חיה מפריסת פרסה וכמובן, להתפלל לאלוהים כשלא יורד גשם על היבולים. יש בתפיסה, אומנם טבעית אבל גם צרה, כדי לנגוס במידת מה בדימוי הציורי של ארץ כנען זבת החלב והדבש....



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות